Malatya'da Memurluk Fırsatı! İçişleri Bakanlığı Çok Sayıda Personel Alacak!

İçişleri Bakanlığı Malatya'da merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 64 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Alımla birlikte mezun olmuş birçok kişi memur olma fırsatı yakalayacak.

Malatya'da Memurluk Fırsatı! İçişleri Bakanlığı Çok Sayıda Personel Alacak!

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da işsizlik sorunu büyüyor. Ancak son zamanlarda bakanlıklar tarafından yapılan personel alımları yeni mezun olan kişilerin iş bulabilmesi için fırsat yaratıyor. Bakanlıklar, yerel seçimler sonrası kamuda personel alım ilanlarını arttırmaya başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ardından bir ilan da İçişleri Bakanlığından geldi. 

Malatyalılara müjde! Çok sayıda atama yapılacak

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalıştırmak üzere bin 608 sözleşmeli personel alacağını Resmi Gazete’de duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan ilana göre, alımlar, büro personeli, mühendis, avukat, teknisyen, tekniker, destek personeli, teknikeri mimar, arşiv uzmanı, çağrı karşılama personeli, programcı, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarında gerçekleştirilecek. Alınacak personellerin 64’ü ise Malatya’da istihdam edilecek.

Malatya’da hangi meslek gruplarından personel alınacak?

Malatyalılara müjde! Çok sayıda atama yapılacak

Malatya’da 32 büro personeli, 4 Avukat, 2 tekniker, 8 çağrı karşılama personeli, 13 destek personeli, 2 güvenlik görevlisi ve 3 teknisyen alınacak. Personel alımlarında Alımlarda KPSS şartı aranacak.

Başvuru

Malatyalılara müjde! Çok sayıda atama yapılacak

2022 yılında yapılan KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla, adayların tercih sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının en fazla 4 katı aday değerlendirilmeye alınacaktır.

Başvurular; 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacak. Başvurular 26.04.2024 tarihinde saat: 16.00’ da sona erecek olması nedeniyle başvuru yapmayan adayların belirtilen tarih ve saate kadar “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapmaları “Başvurumu Tamamla” butonuna basmaları gerekmektedir