'Malatya'da konteyner kent yetersiz'

Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra binlerce ev yıkıldı, ağır hasar aldı. Şehirde kurulan konteyner kentlere depremzedeler yerleştirildi ancak depremzedelerin sayısı fazla olunca ve buna kiralık ev bulamayan vatandaşlar da eklenince konteyner sayısı yeterli olmadı. Malatya'nın Battalgazi İlçesinde bulunan muhtarlar, konteyner yetersizliğinden dolayı birçok kiracının mağdur olduğunu ve onlar için alternatif olarak konteyner kent kurulması gerektiğini vurguladılar.

'Malatya'da konteyner kent yetersiz'

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde en çok etkilenen iller arasında bulunan Malatya’da binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremlerden kısa süre sonra kent genelinde depremzedelerin kalabileceği geçici barınma merkezleri kurulmaya başlandı. Kentin farklı bölgelerinde oluşturulan 62 geçici konaklama merkezindeki konteynerlere toplamda 97 bin 421 kişi yerleşildi. Ancak depremlerden sonra şehirdeki barınma  sorunu tam olarak çözülemedi. Birçok evin yıkılması ve ağır hasar alması, kiralık ev bulmak isteyen vatandaşlar için büyük sorun haline geldi. Depremlerde evi hasarsız ve az hasarlı olan ev sahipleri, kira fiyatını arttırınca binlerce kiracı evsiz kaldı. 3 bin civarında kiracının artan fiyatlardan dolayı ev bulmayacağını ifade eden Battalgazi İlçesinde bulunan muhtarlar,  sorunun yeni bir konteyner kent kurularak çözülebileceğini ifade etti.

Vatandaşlarımız mağdur

Depremlerden sonra kiracıların yaşadığı sorunların göz ardı edildiğini belirten muhtarlar, vatandaşların kira fiyatlarından dolayı mağdur olduğunu ve mağduriyetlerinin giderilmesi için alternatif olarak yeni bir konteyner kent kurulabileceğini söyleyerek şunları açıkladı: “Bugün depremin üzerinden altı ay geçti yaralar sarılıyor zamanla ama vatandaşlarımızın bir sorunu daha var. Kendileri bu sorunun göz ardı edildiğini düşünüyor. Depremden sonra kiralarda fahiş fiyat artırımı yaşandı. Kiracılar evlerinden çıktı veya çıkmak zorunda bırakıldı. Ev sahiplerinin de kiracıların da kendine göre haklı sebepleri var.  Ancak vatandaşlarımız bu durumun göz ardı edilmemesini istiyor. Zira zor durumdalar. Örneğin Malatya’mızda 3000 hane, kir acı bu durumu yaşıyor. Başka bir yere taşınmak isteseler ev yok ya da kiralamaya güçleri yetmiyor bizlere bu durum iletildi alternatif olarak onlar için de konteyner kent sağlanabilir. Vatandaşlarımız mağdur. Şimdi söz yine sizde mağdur vatandaşlarımızın sesini duyurma vakti, sosyal medyanın gücünü en etkili şekilde kullanalım. Her şey vatandaşlarımız için unutmayın sizler de kiracı olabilirsiniz veya kiracısınız hep beraber sorunları dile getirmeye devam edelim çünkü siz varsanız biz varız biz sizin için varız.”