'Malatya'da karanlık zihniyetin karşısında olacağız'

Malatya Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. Avukat Duygu Hanlıoğlu Levent, 'Malatya olarak uzun yıllar verilen kadın mücadelesi sonucunda elde edilen kadın hak ve kazanımlarından bizi bir nebze dahi geriye götürecek her türlü söylem, girişim, eylem ve karanlık zihniyetin karşısında olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz' dedi.

'Malatya'da karanlık zihniyetin karşısında olacağız'

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Malatya Barosu  adına Baro Sosyal Tesislerinde açıklamada bulunan Avukat Duygu Hanlıoğlu Levent, "Kadın insan haklarının yaşama geçirildiği, kadının hayatın her alanında erkekle eşit konumda ve öz bir birey olarak var olduğu ayrımcılık, yoksulluk ve şiddetin son bulduğu, kadın emeğinin görünür olduğu bir dünya özlemiyle mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuna paylaşıyoruz" dedi.

Eşit işe eşit ücret

8 Mart'ın tarihine değinen Levent, "Eşit işe, eşit ücret isteyen kadınların neredeyse 200 yıl öncesinden bugünkü eşitlik ve adelet mücadelemize ışık tuttuğu dayanışmanın ve direnişin adı. Tüm dünya kadınları insan hakkı ihlallerine karşı yaşamın her alanında eşitlik ve adalet talep etme kararlılığının ayrımcılığa ve şiddete karşı duruşun kadın mücadelesinin sembolüdür. Başta cumhuriyetimizin devrim yasalarından olan ve kadın ile erkeğe eşit konuma getirmeyi amaçlayan laik, medeni kanunumuz olmak üzere kadın mücadelesi sonucunda yaşam güvencesine kavuşturulan kazanımlarımızın daha ileriye taşınmasını toplumsal cinsiyet eşitliğinin mutlak suretle sağlanmasını, kadına yönelik şiddeti önleyici bütüncül politikacıların, politikaların geliştirilmesini cinsiyete dayalı ayrımcılığın ve şiddetin son bulmasını savunurken; İstanbul Sözleşmesi'nden hukuka aykırı bir şekilde keyfiyetle çıkıldığı, meslektaşımızın gözaltına alındığı, bir günde 8 kadının katledildiği, uygulanan cezasızlık politikalarının erkek failleri daha da cesaretlendirdiği bir süreçten geçiriyoruz" ifadesini kullandı. 

Kadın hakları korunmalı

Kadınların sportif alandaki başarılarını hatırlatan Levent, "Bütün bunlara rağmen cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kadınlar sanat, spor ve bilim dallarında uluslararası arenada elde ettiği başarılarla mücadelemize güç katıyor ve kadınların yıllardır büyük bir inanç ve azimle sürdürdüğü mücadele demokrasinin temellerini oluşturuyor. Malatya olarak uzun yıllar verilen kadın mücadelesi sonucunda elde edilen kadın hak ve kazanımlarından bizi bir nebze dahi geriye götürecek her türlü söylem, girişim, eylem ve karanlık zihniyetin karşısında olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Kadın insan haklarının yaşama geçirildiği, kadının hayatın her alanında erkekle eşit konumda ve öz bir birey olarak var olduğu ayrımcılık, yoksulluk ve şiddetin son bulduğu, kadın emeğinin görünür olduğu bir dünya özlemiyle mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuna paylaşıyoruz" açıklamasını yaptı.