Malatya'da istifa eden edene..! Bir istifada İyi Parti'den!

Malatya'nın önemli siyasetçi ve iş kadınlarından Asuman Sarıtaç, üç yıldır siyasi mücadele verdiği İyi Parti'den istifa etti.

Malatya'da istifa eden edene..! Bir istifada İyi Parti'den!

İYİ Parti Malatya'da istifa depremi yaşanıyor. Parti'de uzun süre emek veren önemli isimlerden Eğitimci Yazar Asuman Sarıtaç, üç yıldır siyasi mücadele verdiği İyi Parti’den istifa etti. Sarıtaç'ın partiden ayrılması, Malatya siyasetinde geniş yankı uyandırdı.

Şu anda bir dernek kurma hazırlığı içerisinde olan ve 40’a yakın kitabın yazarı olan Asuman Sarıtaç, Malatya’da uzun yıllardır eğitim sektörüne değerli katkılarda bulunmuştu. Eğitimci kimliğiyle tanınan Sarıtaç, Malatya’da eğitimin gelişmesi için yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplamıştı.

Sarıtaç’ın herhangi bir siyasi partiye geçip geçmeyeceği veya siyasi hayatına ne şekilde devam edeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle kadınlar ve gençler, Sarıtaç’ın alacağı kararları yakından takip ediyor. İlerleyen zamanlarda daha geniş kapsamlı bir açıklama yapacağı belirtilen Sarıtaç’ın, Malatya’da yeni projelerle adından söz ettirmesi bekleniyor.

Asuman Sarıtaç’ın istifası, İyi Parti Malatya teşkilatında önemli bir boşluk yaratırken, partinin bu istifa sonrası nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor. Sarıtaç’ın yeni dernek çalışmaları ve Malatya’daki eğitim faaliyetleri hakkında yapacağı açıklamalar, şimdiden büyük bir ilgiyle bekleniyor.