Malatya'da İş Gücü Açığı Krizi: Fabrikalar Zor Durumda

Malatya ASKON Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu ve şube açılışı, iş dünyası, siyaset ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Deprem sonrası ticari hayatın canlandırılması, çarşı alanlarının artırılması ve iş gücü açığının kapatılması gündemin ana konuları oldu.

Malatya'da İş Gücü Açığı Krizi: Fabrikalar Zor Durumda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurul ve şube açılışı, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın katılımıyla düzenlendi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Hüda-Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er gibi önemli isimler de toplantıda hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlayan program, sinevizyon gösterimiyle devam etti. ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, yaptığı açılış konuşmasında derneğin Malatya ekonomisine katkı sağlamayı, dürüst ve ahlaklı ticaretin öncüsü olmayı hedeflediğini belirtti. Deprem sonrası tek çarşı modelinden çıkarak birden fazla çarşı oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

"Malatya’da İşçi Açığı 200 Bin"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Er, depremler sonrası Malatya’da iş gücü açığının 200 bin kişi olduğunu belirterek, göçün şehri olumsuz etkilediğini söyledi. Fabrikaların işçi bulamaması nedeniyle faaliyetlerini sürdüremediğini ifade eden Er, ihracatta da yüzde 13’lük bir düşüş yaşandığını vurguladı.

"Malatya’yı Tek Merkezden Çıkaracağız"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’nın tek merkezli bir şehir olmaktan çıkarılıp doğu, batı ve merkezi olmak üzere üç farklı bölgeye yayılacağını belirtti. Er, devlet kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak Malatya’yı yeniden ayağa kaldırma hedefinde olduklarını söyledi.

"Stratejik Alanlara Yatırım Yapmalıyız"

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise, şehrin kısa sürede eski günlerine dönmesi için bilim, sanayi ve teknoloji alanında daha fazla yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Güçlü bir siyasi irade ve kaynaklarla Malatya’nın yeniden inşa edileceğine olan inancını dile getirdi.

Program sonunda katılımcılara plaket takdim edilip ASKON Malatya Şubesi hizmet binasının kurdelesi kesildi.