Malatya'da İmar ve Rezerv Sorunu Gündemde

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Malatya'nın en büyük sorunlarının rezerv ve imar olduğunu belirterek, yerinde dönüşüm projelerinin yetersiz kaldığını vurguladı. Karademir, devletin sunduğu desteklerin güncel ekonomik koşullara uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Malatya'da İmar ve Rezerv Sorunu Gündemde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve beraberindeki heyet, Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir’i ziyaret etti. Ziyarette, Malatya’nın mevcut sorunları ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, dernek çatısı altında Malatya için iyilik amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Karademir, "MAGİNDER ailesi olarak Malatya’nın değerine değer katmak için çalışıyoruz. Sahada aktif olarak yer alarak, kentimizin eski günlerine dönmesi için gayret gösteriyoruz. Bu süreçte CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve teşkilatı da sahada çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Biz de Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız," dedi.

Karademir, Malatya’nın en büyük sorunlarının rezerv ve imar konuları olduğunu dile getirerek, devletin sunduğu yerinde dönüşüm desteklerinin güncel ekonomik koşullara uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Karademir, "Deprem bölgesinde yerinde dönüşüm için verilen desteklerin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. İnşaat maliyetlerinin artması nedeniyle, bir milyon TL'lik destekle evler inşa edilemiyor. Malatya’nın en büyük sorunu rezerv ve imar konularıdır. Bu sorunları her platformda dile getiriyoruz. Vatandaşlarımızın rezerv alanlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını, projelerde ve ruhsat süreçlerinde ise gecikmeler yaşandığını görüyoruz," ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ise şehrin sorunlarını yakından takip ettiklerini ve ortak akıl ile çözüm üretmeye devam edeceklerini belirtti. Yıldız, Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için her kesimden destek alarak birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti.