Malatya'da ilginç şeyler oluyor gündüz yanan ışıklar gece yanmıyor

6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya'da ilginç şeyler yaşanıyor. Kentin bazı bölgelerinde gece yanmayan sokak lambaları gündüz yanıyor. Bu durumdan şikâyetçi olan vatandaşlar, gece yanmayan sokak lambaları nedeniyle korku yaşadıklarını dile getirdi.

Malatya'da ilginç şeyler oluyor gündüz yanan ışıklar gece yanmıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il içerisinde yer alan Malatya'da, depremlerin ardından sokak lambalarının yanmaması nedeniyle kent karanlığa bürünmüştü. Daha sonra elektriğin verilmesiyle sokaklar tekrar aydınlanmaya başladı ancak otobüs duraklarının yoğun olduğu Akpınar Caddesi hala aydınlığa kavuşmuş değil. Caddede, sokak lambalarının gece yanmayıp gündüz yanması vatandaşların tepki vermesine neden oldu. Evlerine giderken korku yaşadığını dile getiren Ebubekir Vurmaz, “Akşam eve gitmek için Akpınar Caddesinden otobüs durağına giderken karanlık ve yıkılması bekleyen binalardan çıkan kişiler yüzünden sıkıntı yaşıyorum” dedi.

Gece yanmayan sokak lambaları gündüz yanıyor

Gece saatlerinde karanlığa bürünen caddede evlerine dönmek isteyen vatandaşlar, hangi tehlikeyle karşılaşacaklarını bilemiyor. Ağır hasarlı binaların bulunduğu caddede sokak lambalarının yanmaması vatandaşlara korku yaşatırken, çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Kışla caddesinde berber esnafı olan Ebubekir Vurmaz, akşam eve gidebilmek için Akpınar Caddesinde bulanan otobüs durağını kullandığını ve yıkılması bekleyen binalardan çıkan kişiler yüzünden sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Vurmaz, şunları söyledi: “Karanlık ve yıkılması bekleyen binalardan çıkan kişiler yüzünden sıkıntı yaşıyorum. Karanlıktan dolayı düşme tehlikesi yaşıyoruz. Yetkililerden en azından bir lambanın olduğu aydınlatma direğini hayata geçirmelerini bekliyoruz.”