Malatya'da Hünnap Üretimi Destekleniyor!

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, hünnap üreticisini ziyaret ederek, sağlığa faydalı bu değerli meyvenin üretimine desteklerinin süreceğini vurguladı.

Malatya'da Hünnap Üretimi Destekleniyor!

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, hafta sonu ziyaretleri kapsamında üretici ziyaretlerine devam ediyor.

Malatya'da Hünnap Üretimi Destekleniyor!

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek ve Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Basri Hacıoğlu ile birlikte Battalgazi İlçesi Kemerköprü Mahallesi’nde, “Ölümsüzlük Meyvesi” olarak bilinen hünnap meyvesinin üreticisi Ahmet Yıldırım’ı ziyaret etti. 

Akar, ziyaret sırasında Tarımsal Üretim Planlaması, Sözleşmeli Üretim ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Osman Akar, hünnap meyvesinin sağlık açısından çok değerli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hünnap, sindirim sistemini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan özellikleri ile hücresel sağlığı destekler ve stresi azaltır. Taze olarak tüketilebildiği gibi pekmez, sirke ve kurutulmuş formda da değerlendirilmekte. Üreticimiz Ahmet Yıldırım, bu önemli meyvenin üretimiyle hem sağlık hem de tarımsal üretime katkı sağlıyor. Bakanlık olarak, hünnap gibi sağlıklı ürünlerin üretimini desteklemeye devam edeceğiz.”