Malatya'da göç hızlanacak! 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'daki esnafın mağduriyetinin sürdüğünü ve çözüm için mücbir sebep halinin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Sadıkoğlu, aksi takdirde şehirde yaşanacak göçün durdurulamayacağını da sözlerine ekledi.

Malatya'da göç hızlanacak! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya ve 10 ilde esnafların yeniden işlerine devam edebilmesi amacıyla mücbir sebep hali ilan edildi.31 Ağustos’ta sonlanacak mücbir sebep hali hakkında açıklamalarda bulunan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bir an önce iş yerlerinin teslim edilmesini arzu ediyoruz. Konutların bir şekilde sayısının arttırılmasını arzu ediyoruz. Biz bu şehrin umudunun yitirilmemesini, göçün önünün kesilmesini arzu ediyoruz. 31 Ağustos'ta mücbir sebep halinin bitmesiyle birlikte esnaflar söz konusu vergi yüküyle bir anda karşı karşıya gelecek. 20 metrekarelik konteynerlerde var olma mücadelesi veren, belki bir yevmiyeyi bile elde edemedikleri halde sadece şehrin çocukları olduğu için burada durma gayreti içerisinde olan esnaflar için mücbir sebep halini bitirebilecek şartlar oluşmadı. Bunun için sürenin uzatılmasını arzu ediyoruz” dedi. 

Malatya'da göç hızlanacak! 

“Göçün önü açılacak”

Hükümet yetkililerine seslenen Sadıkoğlu, Van’da meydana gelen depremin ardınan mücbir sebep halinin 5 yıl uzatıldığını, aynı uygulamanın 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde de uygulanması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

Malatya'da göç hızlanacak! 
“Biz Van'da mücbir sebep halinin 5 yıl uzatıldığını biliyoruz. 5 yıldan sonra da 36 ay taksit yapıldığını, hem mücbir sebebin hem konut desteğini biliyoruz. Bizim derdimiz bir an önce konutlar ve iş yerleri teslim edilsin. Dolayısıyla iş yerleri ve konutlar teslim edildikten sonra gerekli destekler kesilsin ama konutlar teslim edilmeden, iş yerleri teslim edilmeden desteğin kesilmesi göçün önünü açacak. Şehirde gayret içerisinde olan insanların farklı şehirlere gitmesine sebebiyet verecek. Zaten bir düşüş içerisindeyiz. Şuanda birçok göç verdik. Hala vermeye devam ediyoruz. Bu nedenle mücbir sebep hali bizim için çok kıymetli. Sayın Cumhurbaşkanım başta olmak üzere hükümet yetkililerine Malatya adına seslenmek istiyoruz. Biz devletimizin bir kuruşunu heba etme derdinde olan bir il değiliz. Hiçbir şekilde devlet üzerinden rant elde etme derdi olan bir ilde değiliz ama konutlar ve iş yerleri teslim edilmeden bu desteklerin kaldırılmasını da haklı bulmuyoruz. Bu durum göçe sebebiyet verecek.”
 

Malatya'da göç hızlanacak!