Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Malatya'da İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için  gıyabi cenaze namazı kılındı.  İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte, İsrail kınandı ve dua edildi.

Malatya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail’in bombardımanı altında olan Gazze'de, hayatını kaybedenler için tüm Türkiye’de Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Malatya’nın Battalgazi ilçesi Kernek Karagözlüler Camiinde Cuma hutbesinde İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinli Müslümanlar için dualar edildi. Cuma namazının ardından  İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi namazı kılındı.
Eyüp Sultan Cami İmam Hatibi Talha Tuğrulca, gıyabi namazı öncesi şu ifadeleri kullandı: “Hepimiz Aksa tufanını hayatta iken bir mucize olarak gördük. Sahabeler dahi Yahudilerin oradan çıkamayacaklarına inanıyorlardı. “Rabbimiz hiç ummadıkları bir yerden Allah onlara darbeler indirdi”  Kardeşlerim hepimiz Aksa tufanını hayatta iken bir mucize olarak gördük. Nasıl ki Hz.Salih’in mucizesi bir kayadan, bir dağdan demir çıkarmak ise Allah’a inanan, Allah’a güvenen, dünyanın en güçlü insanı dahi olsa Allah’ın izni ile hiç ummadıkları bir yerden darbe alacaklar.”