Malatya'da fırsatçılar, cumhurbaşkanından fazla kazanıyor

Asrın Felaketinde büyük acıların ve yıkımların yaşandığı Malatya'da vatandaşların sorunları bitmek bilmiyor.  Ev kiralarının 10 bin TL'yi bulduğu şehirde evi sağlam olan vatandaşlarda tadilatını yaptırmakta zorlanıyor. Üç günlük sıva-boya işçiliği için 20 bin TL fiyat çeken ustalar aylık kazançlarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşını ikiye katlamış durumda.  

Malatya'da fırsatçılar, cumhurbaşkanından fazla kazanıyor

6 Şubat depremlerinde hayatın durma noktasına geldiği Malatya'da fırsatçılar her durumu kullanıyorlar. Depremde evlerini ve yakınlarını kaybeden Malatyalılar, fahiş kira ve ustalık ücretlerinden bunalmış durumda. 106 bin ağır hasarlı konutun bulunduğu şehirde, depremi atlatan konutların  kiraları 10 bin TL'ye dayanmış durumdayken, duvarlardaki çatlakları kapattırmak için çağrılan ustalar üç günlük iş için kapıyı 20 bin TL'den açıyorlar. Aylık kazançları 200 bin TL'yi bulan  ustalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşını ikiye katlıyorlar.

Boyacı ele geçmiyor

Usta bulmanın zor olduğunu belirten Mustafa Meral, "Depremde evimiz az hasar aldı. Aylarca şehir dışındaydık zaten tamir edilmeden giremezdik. Çok dolaştık usta bulmaya çalıştık ama ucuza usta bulamıyorsun. Pahalı fiyat çekiyorlar. Onlarda haftalarca sıra atıyor. Boyacı ele geçmiyor. Birini bulduk hemen anlaştık her geçen gün fiyatlar yükseliyor" dedi.

Vatandaşlar çare bekliyorlar

Depremler sonrasında ekonominin yara aldığını vurgulayan vatandaşlar, asgari ücretli birinin barınacak ev bulmasına imkansız gözüyle bakıyorlar.  Bir an önce bu sorunun  çözülmesi gerektiğinin altını çizen Malatyalılar bu gidişle Malatya'nın 10 yılda kalkınamayacağını  düşünüyorlar. Depremden az hasarlı çıkan evini 17 bin TL'ye tamir ettiğini söyleyen  Meral,"Bir işçi 2-3 gün için 20 bin TL para istiyor.  Cumhurbaşkanımızın aylık maaşı 100 bin 500 lira, bu adamlar ayda 200 bin kazanıyorlar. Bir boyacı nasıl Cumhurbaşkanından fazla kazanabilir aklım almıyor" ifadesini kullandı.