Malatya'da Ekmek Satışında Yeni Dönem: Bilgileri Artık Üzerinde Olacak
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) ekmek satışına yönelik getirdiği yeni düzenlemeye göre, fırınlarda satılan ekmeklerin üzerinde fırının adı, üretim yeri, tarihi ve kullanılan un bilgileri yer alacak. Malatya'daki fırıncılar, düzenlemeye tepki gösterdi.
Malatya'daki fırıncılar, bu yeni düzenlemeye karşı çıkıyor. Fırıncılar, sıcak satış yaptıklarını ve ekmeği gün boyu taze tuttuğunu belirterek etiketleme işleminin ekstra maliyet getireceğini ve pratikte zorluk yaratacağını ifade ediyorlar. "Etikete ne gerek var?" diyen fırıncılar, özellikle günlük taze ekmek üretiminde etiketlemenin tüketiciye ek fayda sağlamadığını düşünüyor.