Malatya'da dinamitle patlatmalar korkutuyor

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da yıkım çalışmaları devam ediyor. Bostanbaşı bölgesinde, haber verilmeden yüksek binaların patlatılarak yıkılması deprem etkisi yaratırken, vatandaşlarında korku ve panik yaşamasına neden oluyor.

Malatya'da dinamitle patlatmalar korkutuyor

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’da binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Kent genelinde yıkımlar iş makineleriyle devam ederken, Bostanbaşı Mahallesindeki yüksek katlı binaların yıkımı tartışma konusu olmuştu. Yıkımın iş makineleri ile güç olacağı düşünülerek binaların dinamitle yıkılmasına karar verilmesinin ardından, geçtiğimiz günlerde, kentte ilk kez uygulanmaya başlanılan yöntem ile 2020 yılında yapılan zemin artı 12 katlı ağır hasarlı bir bina, içerisine yerleştirilen patlayıcı maddeler ile saniyeler içerisinde yerle bir oldu. Binanın dinamitle yıkılması, çevrede yaşayan vatandaşlara korku ve panik yaşattı. Yıkımın deprem etkisi yarattığını belirten vatandaşlar, yıkım yapılmadan önce haber verilmesi gerektiğini belirttiler. Ancak vatandaşlar, uyarıların ciddiye alınmadığını ve yıkımların haber verilmeden yıkıldığına devam ettiğini ifade etti. Dinamitle yapılan yıkımların deprem etkisi yarattığını ve çevrede büyük yankı yarattığını belirten vatandaşlar, yetkililerin duruma çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

"Deprem oluyor sandık"

Bostanbaşı bölgesinde yaşayan bir vatandaş, dinamitle yıkımın yapıldığı sırada deprem olduğunu düşündüklerini ve çok korktuklarını söyledi. Vatandaşın açıklaması şu şekilde: “Deprem oluyor sandık. İnönü mahallesinde hissetim. Sesi duydum... deprem oluyor sandım. Bostanbaşı’nda dinamitle ağır hasarlı bina yıktılar fakat herhangi bir duyuru veya anons yapılmadı. Okul resmen sallandı çocuklar ağlayarak dışarı fırladı.”