Malatya'da dikkatsiz yıkımlar korkutuyor

Malatya'da, 6 Şubat depreminde ağır hasar gören bir binaların yıkımı sırasında yanındaki sağlam binalar da zarar görüyor. Vatandaşlar, yıkım gerçekleştiren firmaların dikkatsiz davrandığını iddia ediyor.

Malatya'da dikkatsiz yıkımlar korkutuyor

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremlerden kısa süre sonra yıkım kararı verilen ağır hasarlı binaların yıkımına başlandı. Kentte ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, firmaları dikkatsizliği çeşitli kazalara neden oluyor. Vatandaşlar, yıkım yapan firmaların dikkatli davranmadığını ve bu nedenle sağlam evlerin de zarar gördüğünü ifade ederek, yıkım sırasında mutlaka polislerin de beklemesi gerektiğini vurguladı. 
Ağır hasarlı binaların yanında yaşayan vatandaşlar, yıkım sırasında yaşanan kazalardan dolayı tedirgin olduklarını ve dikkatsizliğin devam etmesi halinde kendi evlerinin de hasar almasından korktuklarını dile getirdi.

Yetkililer incelesin

Yapılan dikkatsizlikler yüzünde evi zarar gören bir vatandaş, “Yıkım kararı alınan bir binanın kontrollü yıkımı sırasında, benim hasarsız olan evim zarar gördü. Evimin şuan bir balkonu yok. Yetkililerin yıkımları incelemesi lazım” şeklide konuştu.