Malatya'da Destekler 2.5 Milyon TL'ye Çıkarılmalı..!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası 200 bin kişinin göç ettiği Malatya'da geri dönüşü hızlandırmak için yerinde dönüşüm projelerinin önemine vurgu yaptı. Mevcut 1.5 milyon TL'lik hibe ve kredi desteğinin maliyetler karşısında yetersiz kaldığını belirten Sadıkoğlu, desteğin 2.5 milyon TL'ye çıkarılması gerektiğini söyledi.

Malatya'da Destekler 2.5 Milyon TL'ye Çıkarılmalı..!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası Malatya’dan göç eden 200 bin kişinin geri dönüşünü hızlandırmak için yerinde dönüşüm projelerinin önemine dikkat çekti. TOKİ eliyle yürütülen projelerde konutlar hızla yükselirken, teslim oranlarının düşük kaldığını belirten Sadıkoğlu, “19 ay geçti, hala göçü geri döndüremedik. Yerinde dönüşüm projelerinin hızlanması gerekiyor. Ancak mevcut 1.5 milyon TL hibe ve kredi desteği günümüz maliyetlerine yetmiyor” dedi.

Başkan Sadıkoğlu, artan maliyetler karşısında desteklerin artırılmasının şart olduğunu vurguladı. Şu anda 120 metrekarelik bir dairenin maliyetinin 2.5 milyon TL’ye ulaştığını belirterek, “Hibe ve kredi tutarının en az 2.5 milyon TL’ye çıkarılması gerektiğini talep ediyoruz. Bu konuda resmi başvurumuzu Hazine ve Maliyet Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettik” şeklinde konuştu.