Malatya'da depremzedelere konut teslimi başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapımı tamamlanan konutların önümüzdeki günlerde teslim edileceğini açıkladı. Malatya'da 5 bin 227 konut teslim edilecek.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'da depremzedelere konut teslimi başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda ve bilgilendirmelerde bulundu. Özhaseki, “Afetin yaşandığı bölgede 6 milyon 609 bin 408 bağımsız bölüm içeren yapının hasar tespitini yaptık. 680 bini konut, 170 bini iş yeri olmak üzere 850 bin bağımsız bölümün ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini tespit ettik. TOKİ ve Emlak Konut eliyle başlayanları 1 yıl, çelik köy evlerini de 6-8 ayda teslim edeceğiz” dedi.

Yapımına başlanan deprem konutlarına ilişkin Bakan Özhaseki, “Üçüncü, dördüncü, beşinci aylarda başlattığımız inşaatların her birinin teslimlerinin en geç beşinci aya kadar Allah izin verirse bitirmiş ve teslim etmiş olacağız. Şuanda teslim edeceğimiz hazır olan kimisinin biraz çevre düzeneğiyle uğraştığımız kimisinin ufak tefek yollarında veya bazı sosyal donatılarında eksik olan teslim edeceğimiz konutlar; Malatya’da 5 bin 227 konut, Gaziantep’te 10 bin 204 konut, Kahramanmaraş’ta 8 bin 131 konut, Adıyaman’da bin 800 konut, Hatay’da 6 bin 416 konut, Osmaniye’de bin 852 konut, Adana’da bin 589 konut, Elazığ’da 2 bin 255 konut teslim etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.