Malatya'da Deprem Sonrası Yeni Bir Kriz: Viyadük Bakımı Şehri Felç Etti

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Beylerderesi Viyadüğü'nün 21 günlük bakıma alınmasının yanlış bir zamanda yapıldığını belirterek, bakımın hızlı tamamlanması ve ikinci bir viyadük yapılması çağrısında bulundu.

Malatya'da Deprem Sonrası Yeni Bir Kriz: Viyadük Bakımı Şehri Felç Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Beylerderesi Viyadüğü’nün 21 günlük bakıma alınmasıyla birlikte şehrin girişinde oluşan trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Karademir, “Viyadüğün bakıma alınması gerekiyor ancak bu iş çok yanlış bir dönemde yapılıyor” dedi.

Malatya’nın Batı girişinde yer alan ve trafiği tek şeride düşüren Turgut Özal Viyadüğü’ndeki bakım çalışmaları, Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki servislerin giriş ve çıkış saatleriyle birleşince trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Bölgede incelemelerde bulunan Karademir, burada çalışanlardan bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, viyadüğün bakıma alınma zamanlamasını eleştirdi.

Karademir, "Yaklaşık 3 aydır okullar kapalıydı, birçok vatandaş tatilde veya köyündeydi. Şimdi şehre dönüş zamanında bu köprüyü bakıma almak kimin fikriydi? Bu köprü, Doğu’nun Batı’ya, Batı’nın Doğu’ya açıldığı önemli bir geçit. Vatandaşlarımızın böyle bir trafik çilesi yaşamasına neden olan kimdir? Köprünün bakıma alınması elbette önemli, ancak bu işin daha fazla ekip ve personelle kısa sürede tamamlanması gerekiyor. 420 metrelik bir viyadüğün bakımının 21 gün sürmesi kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Büyük bir afette köprünün alternatif bir yolunun olması gerektiğini vurgulayan Karademir, “Eski Beylerderesi yolu aktif hale getirilmeli ve buraya acilen ikinci bir köprü yapılmalıdır. Ayrıca, 25 yıldır bitmeyen kuzey çevreyolu bir an önce tamamlanmalıdır. Şehrin seçilmiş tüm yetkililerine sesleniyoruz: Malatya’nın daha iyi yönetilmesi için istişare ile hareket edin ve bu şehrin vizyonunu yükseltecek adımlar atın. Bizler bu şehrin sesiyiz ve vatandaşımızın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu şehri birlik ve beraberlikle ayağa kaldırabiliriz," dedi.

Karademir, açıklamasının sonunda Malatya’nın geleceği için ortak akıl ve istişareye davet etti.