Malatya'da Deprem Sonrası İyileştirme Projeleri Masaya Yatırıldı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Malatya Havalimanı'nda 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında Sivil Savunma Amirleri Bölgesel Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, havalimanlarında afetlere karşı hazırlık çalışmaları ve deprem sonrası edinilen tecrübeler ele alındı.

Malatya'da Deprem Sonrası İyileştirme Projeleri Masaya Yatırıldı!

DHMİ, havalimanlarında seferberlik planlamaları, sivil savunma planlarının hazırlanması, sivil savunma iş ve işlemlerinde standartların sağlanması ile Türkiye Afet Müdahale Planı çalışmaları ve havalimanlarının olası afetlere daha hazırlıklı olması amacı ile çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Deprem Sonrası İyileştirme Projeleri Masaya Yatırıldı!

Bu kapsamda, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen iller arasında yer alan Malatya'da, Malatya Havalimanı Müdürlüğü ev sahipliğinde Sivil Savunma Amirleri Bölgesel Koordinasyon Toplantısında, deprem sonrası edinilen tecrübeler ve başarılı çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Deprem Sonrası İyileştirme Projeleri Masaya Yatırıldı!

Toplantının son gününde, İl AFAD Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı Osman Kural ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı ziyaret edilerek, afet sonrası Malatya iyileştirme projeleri ve olası yeni afetlere hazırlık konularında görüşmeler yapıldı.