Malatya'da çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Malatya'da yaz Kur'an kursları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi'ndeki Faik Erdoğan Cami'nde başlayan kurslarda çocuklar, hem Kuran öğreniyor hem de ikram edilen dondurmanın tadını çıkarıyor.

Malatya'da çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklar için yeni bir dönem başlıyor. Yaz tatillerini hem dinlenerek hem de öğrenerek geçirmek isteyen minikler, Kur'an kurslarının yolunu tutuyor.

Malatya'da çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Bu kurslarda, çocukların sadece Kur'an-ı Kerim öğrenmediğini aynı zamanda sosyalleştiklerini vurgulayan Ümmet Cami Dernek Başkanı İhsan Ercan,“Çocuklar Kur-an kerim eğitiminin yanında siyer, âdâb-ı muâşeret eğitimleri de alıyorlar. Ezan okuma, müezzinlik eğitimleri de alan çocuklar camide vakit namazlarında müezzinlik uygulama fırsatı buluyorlar.”dedi.

Malatya'da çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyorİnönü Mahalle Muhtarı Mehmet Cengiz’in camiye gelen çocuklara dondurma ikramı yapması ve her gün cami cemaatinden birinin veya hayırsever insanların dondurma ikramını üstlenmesinin çocukları çok mutlu ettiğini aktaran Cengiz, şunları söyledi: “Anne ve babalar da kursa katılan çocuklarının öğle namazını kılmalarını bekliyorlar. Namaza katılan çocuklara, yüzme ve futbol gibi etkinliklerini duyan çocuklar, cemaat ile namaz kılmaya ayrı heves ve sevinç ile iştirak ediyorlar. 

Malatya'da çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor
Kur-an kursları çocuklarımızın hayatında bir dönüm noktası oluyor.Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhi Selama olan sevgileri ve anlamaları daha da pekişiyor.Sağlıklı, imanlı gelecek nesillerin yetişmesi ne vesile olan bu kursların dolu dolu geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”