Malatya'da Çarşıya 3 yeni pilot bölge! Malatya şekilleniyor

AK Parti Malatya milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat'ta yaşanan depremler büyük bir yıkıma uğrayan Malatya Çarşısının yeni projesini paylaştı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Malatya'da Çarşıya 3 yeni pilot bölge! Malatya şekilleniyor

Yapılan paylaşımda; projeye ilişkin 3 pilot bölge yer alıyor. Tevfik Temelli Caddesinin üst kısmını kapsayan 1. Pilot bölge konut alanı olarak planlanmış ve 133 bin 698 metrekare alanı kapsıyor. Çarşı merkezini içerisinde barındıran 2. Pilot Bölge 192 bin 908 metrekare alanı kapsıyor ve ticaret alanı olarak planlandı. 3. Pilot Bölge ise Malatya Çarşı merkezine yakın mesafe bulunan Kışla Caddesinden başlayarak Saray Mahallesinin içerisinde bulunduğu 44 bin 535 metre kare alanı kapsıyor, bu bölge ise kentsel odak alanı olarak tasarlandı.

Çarşı merkezi ticaret alanı olarak planlandı   

Ak Parti Malatya milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak,  Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmaları anlatan bir video ve paylaşımlarda bulundu.  Ölmeztoprak’ın paylaştığı videoda; çarşı projesi ilişkin 3 pilot bölge yer alıyor. Konut alanı olarak planlanan 1. Pilot bölge Tevfik Temelli Caddesinin üst tarafında bulunan yolun kenarındaki bölgeye yapılacak. Toplam konut alanı 133 bin 698 metrekare olacak. 2. Pilot Bölge ise Malatya Çarşı merkezinin bulunduğu alan. 192 bin 908 metrekare alanı kapsayan bölge ticaret alanı olarak planmış. 3. Pilot Bölge ise Malatya Çarşı merkezine yakın mesafe bulunan Kışla Caddesinden başlayarak Saray Mahallesinin içerisinde bulunduğu 44 bin 535 metre kare alanı kapsıyor, bu bölge ise kentsel odak alanı olarak planlandı.

Çarşı merkezinin detayları paylaşıldı

Paylaşımda, Çarşı merkezine yapılacak projelerin detaylarına da yer verildi. Geçtiğimiz aylarda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla temeli atılan Bakırcılar Çarsısı, Şire Pazarı, Yeni Cami, Çınarlı Cami yerinde yapılacak. Çınarlı Cami’nin bulunduğu alanın hemen üst tarafına ise 100. Yıl Çarşısı yapılacak. Kuyumcular Çarşısı ise yine Söğütlü Caminin bulunduğu mevcut alana yapılacak. Yine paylaşılan videoda Malatya Valiliğinin yerinde yapılacağına yer verilirken, valiliğin karşı tarafına ise Gençlik Parkı yapılacak.