Malatya'da büyük deprem riski var mı?

Maden Jeolojisi Yer Bilimleri ve Deprem Uzmanı Serkan İçelli, Malatya fayı üzerinde Sürgü ve Akçadağ segmenti haricinde 6 şiddetinde değerlere varabilecek büyük deprem riskinin olmadığını söyledi.

Malatya'da büyük deprem riski var mı?

Maden Jeolojisi Yer Bilimleri ve Deprem Uzmanı Serkan İçelli, Malatya fayı üzerinde İntersismik ve Kosismik gerilme analizlerini birlikte değerlendirerek tespitler yaptı. İçelli, yaptığı tespitleri sosyal medya üzerinden paylaştı.

Malatya’yı tehdit edebilecek deprem potansiyeli yok

İçelli, paylaşımında; “İntersismik ve Kosismik gerilme analizlerini  birlikte değerlendirerek yaptığım tespitlere göre Malatya fayı üzerinde Sürgü ve Akçadağ segmenti haricinde 6 magnitud değerlere varabilecek büyük deprem riski yoktur .Genel olarak Pütürge ve Erkenek segmentlerinde 5 mw değerde, depremlerin olması gerilim transferinden dolayı normaldir. Bu segmentlerde kinetik enerji birikimi düşüktür, yüksek moment depremler üretemez. Kısaca Malatya’yı tehdit edebilecek 7’lik bir deprem potansiyeli yoktur. Palu segmenti doğusu sismisiteyi incelemeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.