Malatya'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Ekim'e ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya'da havanın bugün parçalı ve çok bulutlu,yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlı, hava sıcaklığının ise en yüksek 22⁰C, en düşük sıcaklığın ise 11⁰C olacağı tahmin edilmektedir.

Malatya'da bugün hava nasıl olacak?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Ekim'e ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı.


Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Beklenen yağışların sabah saatlerinden itibaren Elazığ ve Tunceli'nin doğu kesimleri ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin edilmektedir.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5 ila 7 derece altında seyretmesi beklenmektedir.

Rüzgar: Rüzgarların güneyli yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların sabah saatlerinden itibaren Elazığ ve Tunceli'nin doğu kesimleri ile Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.