Malatya'da bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Mayıs'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, Malatya'da havanın bugün Parçalı çok bulutlu, yerel olmak üzere aralık sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Yağışların Malatya'nın kuzey ilçelerinde (Kuluncak, Hekimhan, Ovacık, Pülümür) yerel kuvvetli olması beklenmektedir. Hava sıcaklığının ise en yüksek  24⁰C  , en düşük sıcaklığın ise 11⁰C olacağı tahmin edilmektedir.

Malatya'da bugün hava nasıl olacak?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Mayıs'a ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı.
Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçmesi tahmin edilmektedir. 

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir.

Rüzgar: Rüzgarın güneyli yönlerde orta, yağış anında yer yer kuvvetli esmesi beklenmektedir.
Uyarılar
Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Yağışların Bingöl çevreleri ile Tunceli ve Malatya'nın kuzey ilçelerinde (Kuluncak, Hekimhan, Ovacık, Pülümür) yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.