Malatya'da başvurular başladı

Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerinde depremden etkilenen öğrenciler için özel okullarda eğitim desteği başvuruları başladı.

Malatya'da başvurular başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde depremden etkilenen öğrenciler için özel okullarda eğitim desteği başvuruları başladı.

Devlet desteği tutarları okul öncesi öğrencileri için 12 bin 800 TL, ilkokul öğrencileri için 15 bin 400 TL, ortaokul öğrencileri için 18 bin TL ve lise öğrencileri için 18 bin TL olarak belirlendi.

Başvurular 29 Aralık 2023 tarihine kadar öğrencilerin kendi okul müdürlüklerine yapılacak.

Destek için hak kazanan öğrenciler 15 Ocak 2024 tarihinde ilan edilecek. 5-9 Şubat 2024 tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemleri yapılacak.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 27. Meslek Komitesi Başkanı Celal Türker, velilerden başvuruları azami düzeyde yapmalarını istedi. Türker, "Destekle ilgili yayınlanan Resmi Gazetenin 3. Maddesinde; İllere okul türlerine göre ayrılan öğrenci kontenjanından az talep gelmesi durumunda Millî Eğitim Bakanlığı boş kalan kontenjanları aynı okul türünden talebin fazla olduğu illerde kullanabilir. İfadesi yer almaktadır. Malatya’mıza tanınan kontenjanın başka illere kaydırılmaması için velilerimizin bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını ve azami düzeyde başvurularını yapmasını bekliyoruz" dedi.