Malatya'da asansörler düzgün çalışmıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı'nda 11 Ekim Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Asansörlerle ilgili de Malatya asansörleri doğru düzgün çalışmıyor' dedi.

Malatya'da asansörler düzgün çalışmıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı I. birleşimi Başkan Gürkan'ın Filistin şehitlerini anmasıyla başladı. Gündem maddeleri arasında bulunan maddelerden Yeşilyurt İlçesi Kaynarca Mahallesi 20. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planı'na yönelik askı süresince yapılan itirazlar hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun görüşülmesi esnasında konuşan Gürkan, Malatya'daki asansörlerin düzgün çalışmadığını belirtti. 

Gürkan, Filistin'i unutmadı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İsrail’in Filistin halkına karşı sürdürdüğü savaşla ilgili konuşarak, “Filistin’de Müslüman kardeşlerimizin büyük bir infazı söz konu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir an evvel Ortadoğu’da barışın sağlanması ve idame ettirilmesi için Filistin devletinin bağımsızlığının Birleşmiş Milletler’ in almış olduğu kararlar doğrultusunda kabulü ve 1967 öncesi sınırına çekilmesi herhalde çözüm olacaktır diyorum. Orada Rahmeti Rahmana kavuşmuş bütün insanlarımıza Cenabı Allahtan Rahmet diliyorum. Bir an evvel sükûnetin olmasını temenni ettiğimi ifade etmek istiyorum” dedi.  

Malatya'da asansörler düzgün çalışmıyor

Kaynarca Mahallesinde uygulanacak olan kat sınırı hakkında konuşan Gürkan, "Bizim geçtiğimiz meclis toplantısında aldığımız kararlar muhaceresi içerisinde inşaat kriterlerini belirledik. Dedik ki zemin emniyet gerilimini göz önünde bulunduracaksınız. Her 5 kata bir bodrum yapacaksınız. Asansörler taşıyıcı kolonlar çıkacak. Bodrum taşıyıcı kolonlar olacak. İl bütünlüğündeki bütün yapılarda olacak. Siz bu hassasiyeti göstereceksiniz. Sizin Büyükşehir Meclisinde aldığınız kararları da ilçe belediyelere tevdi edeceksiniz. Böyle olursa ruhsat verme sürecindeki bütün aşamalarda ilçe belediyeleri sorumludur. Neticede bakınız şu şehirde büyük yıkım gerçekleşti. Sebebi bu saydıklarımdan hiç birinin olmaması. Ben mühendisim, sorgulanması noktasında ciddi ciddi kuşkum var. Nasıl bir eğitimle geçildiği için kuşkum var. Diğer taraftan asansörlerle ilgili de Malatya asansörleri doğru düzgün çalışmıyor. Bunlarla ilgili bizim çevre de  asansörlerin daha sağlıklı olması noktasında, belirlenen standartların daha farklı konuma gelmesi noktasında gerekli standartların belirlenerek ruhsat verme aşamasında bu kriterlere de dikkat edilmesi özellikle meclisin burada altını çizerek ifade ediyorum. Şimdiye kadar söylediklerim gayet kitabın ortasında oldu. Söylenenlere uyulduğu zaman problem olmadı. Uyulmadığı zaman bir takım problemlerle duçar oldu. Onun için buradaki sözlerimizi yabana atmayın. Lütfen bütün arkadaşlarımız, meclis üyeleri teknik elemanlar belediye başkanlarımız özel hususiyet ve hassasiyet göstermelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.