Malatya'da artçı sarsıntılar için uyarı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy,6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya'da, artçı sarsıntıların 6 büyüklüğüne kadar çıkabileceğini söyledi.

Malatya'da artçı sarsıntılar için uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son zamanlarda yaşanan depremlerle ilgili katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yüzde 100'ünün deprem bölgesi olduğunu belirten Ersoy, "Kaçmak göçmek yerine, bulunduğumuz yerde güvenli binalarda ve şehirlerde kalmak en olumlu yaklaşım olur" ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgede çok sayıda artçı deprem meydana geldiğini belirten Ersoy, Malatya’da artçı depremlerin devam edeceğini ve büyüklüklerinin 6 büyüklüğüne kadar ulaşabileceğini aktardı. Ersoy, şunları söyledi: “(Kahramanmaraş Depremi) Öncelikle bir yandan artçı depremler sürüyor. Artçı depremlerin sayısı da fazla. Mesela Malatya civarında 5 üzerinde deprem oldu. Bütün insanlar sokağa çıktı. Bu artçılar yaşanacak. Zaman zaman da artçıların büyüklükleri 5'e 6'ya kadar bile çıkabilir. Deprem aktivitesi sadece burayla sınırlı değil Türkiye'nin her yanına yayılmış durumda.”