Malatya'da 8 Bin 374 Kişiye İş Bulundu! İşsiz Sayısı İlk Kez Gizlendi...

Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen 2024 yılı Ocak-Haziran Dönemini kapsayan İl İstihdam Kurulu Toplantısı'nda, işsizliğin giderilmesi ve istihdamın artırılması için yapılan çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda ilk kez kentte iş arayanların sayısı açıklanmadı.

Malatya'da 8 Bin 374 Kişiye İş Bulundu! İşsiz Sayısı İlk Kez Gizlendi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılı Ocak-Haziran Dönemini kapsayan İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı. Toplantıda, işsizliğin giderilmesi, istihdamın artırılması ve çalışma hayatındaki sorunların çözümüne yönelik önemli adımların atıldığı belirtildi.

8 bin 374 Kişi İşbaşı Yaptı

2024 yılı Ocak-Haziran döneminde özel sektör işverenlerinden gelen talepler doğrultusunda 8.374 kişi işbaşı yaptı. Bu rakam, bölgedeki istihdamın artırılmasında önemli bir rol oynadı.

Mesleki Eğitim ve İş Kulübü Faaliyetleri

Toplantıda, Ocak ayından bu yana 108 İşbaşı Eğitim Programı ve 2 Mesleki Eğitim Kursu açıldığı belirtildi. Bu kurs ve programlardan toplamda 532 katılımcı yararlandı. Ayrıca Kadın İstihdamında Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) kapsamında 14 proje hayata geçirilerek, 33 kadının bu projelerden faydalandığı açıklandı.

İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri

İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri kapsamında 18.331 kişi ile bireysel görüşme yapılırken, 4.160 işyeri ve 29 eğitim kurumu ziyaret edildi. İş kulübü ve meslek danışmanlığı faaliyetleri kapsamında 4.240 kişiye meslek seçimi, iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri konularında eğitimler verildi.

Vali Yavuz’dan Özel Sektörle İşbirliği Vurgusu

Toplantının sonunda Vali Seddar Yavuz, ildeki çalışma hayatı ve istihdam olanaklarının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Yavuz, özel sektörle devamlı işbirliği içinde çalışılması yönünde talimatlar verdi ve bu yöndeki çabaların artırılması gerektiğinin altını çizdi.