Malatya'da 714 iş yeri o tarihte teslim edilecek

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da,  depremlerin ardından inşa edilmeye başlanan Yeni Sanayi Sitesi'nde ilk etapta 714 iş yeri teslim edilecek. Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mayıs veya Haziran ayı gibi ilk etaptaki işyerlerinin teslim edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Malatya'da 714 iş yeri o tarihte teslim edilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılı Mayıs ayında yapım kararını imzalamasının ardından Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi  Topsöğüt mahallesinde inşaatına hız verilen 2 bin 400 adet işyerinden oluşacak Yeni Sanayi Sitesi’nin inşaat çalışması devam ediyor.

Malatyalılar dikkat! 714 iş yeri o tarihte teslim edilecek

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeni Sanayi Sitesi alanındaki çalışmaları inceledi.Mayıs veya Haziran ayı gibi ilk etaptaki 714 işyerinin teslim edilmesinin hedeflendiğini belirten Çınar, “İlçemizin sınırlarındaki Altay Kışlasının devamında Sivas Yolu üzerinde 1 milyon 97 bin 929 m büyüklüğündeki alana inşa edilen ve 2bin 400 adet işyerinden oluşan sanayi sitemizi inceledik ve buradaki yetkililerden detaylı bilgiler aldık.6 Şubat 2023 tarihindeki yüzyılın felaketi büyük depremlerde işyeri yıkılan ya da ağır hasar alan sanayi sitemizdeki esnaflarımıza tahsis edilecek olan işyerlerimizden ilk etapta 714’ü hak sahiplerine teslim edilecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla geçtiğimiz yıl Haziran ayında burada çalışmalar başlamıştı, şantiye alanında yoğun bir çalışmanın olduğunu görmek bizi mutlu etti. Mayıs veya Haziran ayı gibi ilk etaptaki işyerlerinin teslim edilmesi hedefleniyor. Yeni sanayi işyerlerinin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin ekonomik canlılığını artırarak, ekonomik gelişime katkı sağlamayı ve yeni iş imkânları oluşturarak hemşerilerimizin refahına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Malatyalılar dikkat! 714 iş yeri o tarihte teslim edilecek

Bölge ekonomisinin hareketlenmesine katkı sunmuş olacak

Çınar, yeni yapılacak sanayi sitesinin bölgeye güç katacağını vurgulayarak şunları dile getirdi: “ İşyerlerinin alt zemin imalatları, demir imalatları ve betonarme işlemleri tamamlandı, çelik konstrüksiyon imalatları ise aralıksız devam ediyor. 120 metrekareden oluşacak işyerlerinde lavabo, banyo ve mutfak alanları yer alacak. Şehir merkezinden uzak, trafik yoğunluğu olmayan bir bölgeye inşa edilen sanayi alanımız iç ve dış mimarisi, sosyal donatıları, otoparkları, çevre düzenlemesi ve aydınlatmalarıyla şehrimize ve bölgemize ayrı bir değer katacaktır. Esnaflarımız rahat, güvenli ve temiz alanlarda ticaretini sürdürecek ve bölge ekonomisinin hareketlenmesine katkı sunmuş olacaklar. İnşaat alanında her şey planlandığı gibi, hiçbir aksama olmadan devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak esnaflarımızın daha rahat şartlarda ticaretini sürdürmesi noktasında Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla inşaatına başlanan buradaki çalışmaları yakından takip ediyoruz ve üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Tek amacımız kalıcı konutlar ve köy evlerimiz gibi işyerlerimizin de bir an önce tamamlanması ve esnaflarımıza tahsis edilmesidir. Deprem yaralarını devletimizin gücü ve imkânları, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde el birliğiyle sarmak için seferberlik halindeyiz. Bahar ayının sonlarına doğru teslim edilmesi planlanan buradaki yeni sanayi alanımız şimdiden ülkemize, şehrimize, ilçemize ve esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun. Esnaflarımızın daha fazla üretim yapması, vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükselmesi için şehrimize önemli yatırımların gelmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, katkı sunan tüm kamu ve kurumlara esnaflarımız ve hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.”