Malatya'da 445 Projeden 4'ü Tamamlandı…
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılı 2. İl Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, il genelinde yürütülen 445 projeden 4'ünün tamamlandığını, yatırım programının toplam tutarının 78.8 milyar TL olduğunu ve şu ana kadar 2 milyar 60 milyon TL harcama yapıldığını belirtti.
Malatya’da 2025 yılı 2. İl Koordinasyon toplantısı, Kongre ve Kültür Merkezi’nde Malatya Valisi Seddar Yavuz Başkanlığında gerçekleştirildi. Yavuz, 2025 yılında tamamlanan projelerin toplam tutarlarını paylaştı.
Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımız tarafından il yatırım takip sistemine verileri açıklayan Vali Yavuz, "Malatya’da 2025 yılında kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 445 proje üzerinde çalışmalar yürütülmektedir. Dönem itibariyle 4 projemiz tamamlanmıştır. Devam eden proje sayısı 230 ihale aşamasında bulunan proje sayısı 169, henüz başlanmayan proje sayısı ise 42'dir.
2025 yılı yatırım programlarımızın toplam proje tutarı 78 milyar 899 milyon TL olup 2025 yılında bu proje tahsis edilen toplam ödenek sayısı ödenek miktarı ise 16 milyar 387 milyon TL'dir. Bu ödenekten şu ana kadar 2 milyar 60 milyon TL harcama yapılmıştır. Yatırım sezonun henüz başında olmamız nedeniyle yılı ödeneğine göre nakdi gerçekleştiği oranı yüzde 13 seviyesindedir.
Malatya’da 2025 yılı yatırım programı kapsamında yatırımlarımıza tahsis edilen 16 milyar 380 milyon ödenekten en yüksek payı yüzde 35 ile ulaşım sektörü yatırımları almıştır. Ulaştırma sektörü yatırımları için 5 milyar 766 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Ulaştırma sektörünün tüzde 24'lük pay ile diğer kamu hizmetleri sektörü takip etmektedir. Diğer kamu hizmetleri sektörü yatırımları için 3 milyar 906 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.
Yatırım ödeneklerinde yüzde 14 paya sahip olan eğitim sektörüne 2 milyar 211 milyon TL, yüzde 11 paya sahip olan tarım sektörüne 1 milyar 820 milyon TL, yüzde 7 paya sahip olan kültür turizm sektörüne 1 milyar 183 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.
Yıl yatırımları ödeneklerinde yüzde 9 pay ile diğer sektörler ise 1 milyar 497 milyon ödenek tahsis edilmiştir. 2025 yılında kurum ve kuruluşlarımızın tam bir uyum ve iş birliğiyle yatırım ve hizmetleri etkin ve etkili ile yürütecekleri inancım tamdır” dedi.