Malatya'da 44 Yaşında Üniversiteli Oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Kursları'na katılan 43 öğrenci, üniversitelerin sanat bölümlerine yerleşti. 44 yaşındaki Cahide Özüberk de Karakalem Kursu sayesinde İnönü Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümü'ne girerek hayalini gerçekleştirdi.

Malatya'da 44 Yaşında Üniversiteli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat Merkezi (MABESEM) tarafından düzenlenen sanat kursları, hayallerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlara kapılarını açmaya devam ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında, sanat kurslarına katılan 43 öğrenci üniversitelerin sanat bölümlerine yerleşti. Bu öğrenciler arasında, Karakalem Kursu’na katılan 30 kursiyer de yüzde 100 başarı göstererek üniversitelerin görsel sanatlar bölümlerine girmeyi başardı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sanat kurslarında eğitim alan 43 öğrenci hayallerine kavuşarak, üniversitelerin sanat bölümlerine yerleşti. Bu öğrenciler arasında Karakalem Kursu’na katılan 30 öğrenciden 30’u da gösterdikleri başarıyla üniversitelerin görsel sanatlar bölümünü kazandı.  Karakalem Kursu'na katılan kursiyerlerden  Cahide Özüberk, 44 yaşında gösterdiği başarıyla İnönü Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümüne yerleşti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM), 32 faklı branşta verdiği sanat ve hobi kurslarının yanı sıra üniversitelerin sanat bölümlerine yönelik açmış olduğu kurslarla geleceğin sanatçılarını yetiştirmeye devam ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında MABESEM’de gerçekleştirilen sanat kurslarına katılanlardan 39 öğrenci resim ve görsel sanatlar bölümlerine, 3 öğrenci müzik bölümlerine, 1 öğrenci ise oyunculuk bölümüne yerleşti. 

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MABESEM’de verilen sanat kursları arasında yer alan Karakalem Kursu’nda 8 ay eğitim alan 30 öğrencinin 30’u da gösterdikleri başarıyla üniversiteye yerleştiler. Yüzde yüz başarıya ulaşarak büyük mutluluk yaşayan 30 öğrenci hayallerini geçekleştirdi. Üniversiteye hazırlık kapsamında 30 öğrenciye yaklaşık 32 hafta boyunca resmin temel öğeleri desen, natürmort ve imgesel ağırlıklı eğitimler verildi. Kompozisyon, oran orantı, perspektif, espas derinlik, tonlama konularında çalışmalar yapan öğrenciler, hafta içi her gün sabah saat 09.00 ile akşam 17.00 arası verilen eğitimlere katılım sağladı. Bazı öğrenciler derece yaparak kazandıkları fakülteye birincilikle girerken, hiçbir öğrencinin boşta kalmaması aileler ve öğrenciler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MABESEM’de yeni dönem öncesi açılması planlanan kurslara kayıtlar devam ederken, kurs eğitimi veren öğretmenler resme ilgi duyan ve bu alanda yeteneği olan öğrencilere, kurslara katılmaları konusunda davette bulundular. 

Karakalem Kursu’nda gösterilen yüzde yüz başarının öğretmenlerinden Sevilay Güvercin 12 yıldır Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak kurs eğitimi verdiğini belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yaklaşık 12 yıldır görev yapıyorum. Kurslarımızda temel sanat eğitimi, karakalem hobi ve üniversiteye hazırlık yapan öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Bu yıl da üniversite hazırlık gruplarımızla derslerimizi yaptık ve 30 öğrencimizin 30’u da üniversitelerimizin görsel sanatlar bölümüne yerleşti. İnşallah bu yıl da aynı başarıları almak üzere kayıt alımını gerçekleştiriyoruz. Derslerimiz Ekim sonu gibi başlayacak. Üniversite hazırlık gruplarımıza 3 yıldır eğitim veriyoruz. İlk yılımızda 27 öğrenciden 27’si, deprem döneminde 13 öğrenciden 13’ü ve bu yıl da 30 öğrenciden 30’u da üniversitede bölümlerine yerleşti. Kursa katılmak isteyen kursiyerlerimizi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bu ücretsiz kurslara bekliyoruz. Aynı zamanda bizlere bu imkanı sunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e teşekkür ediyorum” dedi.

Sanat Merkezi’nde katıldığı ‘Karakalem Kursu’ sayesinde 44 yaşında üniversite öğrencisi olmaktan mutluluk duyan Cahide Özüberk, “Karakalem Kursu’na katıldım ve hocamızın desteğiyle sınavı kazandım. Okumanın yaşı olmadığını öğrendim. Eğer ben şuan üniversiteli olduysam, gençlerin de bu kurslara gelip ücretsiz olarak bu eğitimlerden faydalanıp aynı olanaklara sahip olması gerektiğine inanıyorum. Bu imkânı bizlere sunduğu için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bir kursiyer olarak herkese tavsiye ediyorum. 44 yaşındayım. Bu kurslara okumanın yaşının olmadığını anladıktan sonra başladım. Hocalarımız bizi destekledi. Ben de üniversiteye girebildim. Çok mutluyum” dedi.

Bölüm birincisi olarak üniversiteye yerleşen Zehra Nur Kayakökü, “İnönü Üniversitesi resim birincisiyim. Karakalem Kursu’na yaklaşık 2 aydan beri katılıyorum. Hocamızın da katkısıyla İnönü Üniversitesi’ni kazandım. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. 
Üniversite hazırlık gruplarında eğitim alarak üniversiteye yerleşen kursiyerlerden Hayrü Nisa Duman , “Lise öğrenciliğinden beri kursa katılıyorum. Tavsiye üzerine kursa katıldım. Güzel bir şekilde ilerleyerek sınavıma hazırlandım. Şu anda da İnönü Üniversitesi öğrencisiyim. Bu ortamı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ederim” dedi.

Katıldığı kurs sayesinde üniversiteye yerleştiğini belirten Hatice Toprak, “Ortalama üç aydan beri kursa geliyorum. Uzun süredir resme merakım vardı. Aldığım başarıyla toplamda Sivas, Elazığ ve İnönü Üniversitesi olmak üzere 3 üniversite kazandım. Şu anda İnönü Üniversitesi öğrencisi olarak buradayım. Büyükşehir Belediye Başkanıma ve hocamıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

İnönü Üniversitesi görsel sanatlar bölümünü kazanan öğrenciler arasında bulunan Rabia Ceren Dağdeniz ise “Resimle ilgili önceden bir geçmişim yoktu. Bu Kurs ve hocam sayesinde bayağı bir ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum. Şu anda İnönü Üniversitesi’nde öğrenciyim. Bize bu imkanları sağlayan Büyükşehir Belediyemize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.