Malatya'da 184 mahallenin imarı değişti

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı III. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Vahap Erdem Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararla Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı özel plan notlarına eklenen plan notu ile yapı kat sayıları z+6 olarak belirlenirken bu yapılara 2 kat bodrum şartı getirildi.

Malatya'da 184 mahallenin imarı değişti

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı III. Birleşimi Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Vahap Erdem Başkanlığı’nda Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan maddeler kapsamında Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı özel plan notlarına eklenen plan notu ile yapı kat sayıları z+6 olarak belirlenirken bu yapılara 2 kat bodrum şartı konuldu.  Güncellenen madde kapsamında Battalgazi ilçesinde 102 ve Yeşilyurt ilçesinde bulunan 82 mahallenin imar planı değişmiş oldu.

Battalgazi ilçesi yapı standartlarını belirleyen uygulama imar planı özel plan notlarını, düzenleyen madde;

Malatya ili, Battalgazi ilçesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı özel plan notlarına ilave olarak Malatya ili Battalgazi ilçesi sınırları içerisinde yürürlükte olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında maksimum yapı yüksekliği 22.50 metreden fazla olan ada ve parsellerde:

"Maksimum yapı yüksekliği 22.50 metre (zemin + 6) (Yençok:22.50m)'yi geçemez." -"Taban alanı ile ilgili olarak da Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde de belirtildiği gibi 'Ayrık veya blok nizam olan yerlerde, uygulama imar planında açıkça belirlenmemiş ise TAKS %401 geçemez. Ancak, çekme mesafeleri ile KAKS verilip TAKS verilmeyen parsellerde, TAKS %601 geçmemek şartıyla, çekme mesafelerine göre uygulama yapılır." ifadelerine ilave olarak "Zemin+6 kat ve üzeri yapılarda en az 2 bodrum kat yapılması zorunludur" ifadesinin de eklenmesi şeklinde komisyonumuzca değiştirilerek onaylanmıştır

Yeşilyurt ilçesi yapı standartlarını belirleyen uygulama imar planı özel plan notlarını, düzenleyen madde;

Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı özel plan notlarına ilave olarak Malatya ili Yeşilyurt  ilçesi sınırları içerisinde yürürlükte olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında maksimum yapı yüksekliği 22.50 metreden fazla olan ada ve parsellerde; "Maksimum yapı yüksekliği 22.50 metre (zemin + 6)(Yençok:22.50m)'yi geçemez." -"Taban alanı ile ilgili olarak da Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde de belirtildiği gibi 'Ayrık veya blok nizam olan yerlerde, uygulama imar planında açıkça belirlenmemiş ise TAKS %401 geçemez.

Ancak, çekme mesafeleri ile KAKS verilip TAKS verilmeyen parsellerde, TAKS %601 geçmemek şartıyla, çekme mesafelerine göre uygulama yapılır." ifadelerine ilave olarak "Zemin+6 kat ve üzeri yapılarda en az 2 bodrum kat yapılması zorunludur" ifadesinin de eklenmesi şeklinde komisyonumuzca değiştirilerek onaylanmıştır