Malatya'da 10 ayda bin 813 kaza

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Türkiye genelinde yılın 10 ayında meydana gelen trafik kazaları istatistiklerini paylaştı. Buna göre, Malatya'da 10 ayda bin 813 kaza meydana gelirken bu kazalarda 35 kişi hayatını kaybetti ve   3 bin 110 kişi yaralandı.

Malatya'da 10 ayda bin 813 kaza

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, 2023'ün Ocak-Ekim döneminde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazaları istatistiklerini paylaştı. İstatistiklere göre Malatya’da Ekim ayında 187 trafik kazası meydana geldi. Kentte meydana gelen 187  kazada 299 kişi yaralanırken, 1 kişi de hayatını kaybetti. Kazaların 162’nin maddi hasarlı olduğu açıklandı. Yılın ilk 10 ayında ise   Malatya’da, bin 813 kaza meydana geldi. Bu kazalarda; 35 kişi hayatını kaybederken 3 bin 110 kişi  de yaralandı.
Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise şöyle sıralandı: “Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek.