Malatya çevresinde güçlü deprem olmaz

Önce 2020 Elazığ-Sivrice sonra da 6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya'da, vatandaşlar 'Malatya'da büyük deprem olur mu?' sorusuna cevap arıyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Artık Malatya'da büyük deprem beklemediğini açıkladı.

Malatya çevresinde güçlü deprem olmaz

Asrın felaketi olarak bilinen depremlerden büyük yara alan Malatya'da  vatandaşlar, deprem uzmanlarını sosyal medya aracılığıyla takip ederek Malatya'da büyük deprem bekleniyor mu? sorusuna cevap arıyor. İllerde görülebilecek deprem büyüklükleri hakkında tahminlerde bulunan Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'a kendisine Çöşnük Fayı sorulması üzerine, “Yakın sürede, Malatya ya da çevresinde güçlü bir deprem beklemiyorum artık” cevabını verdi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından gündemde yer almaya devam eden hangi ilde ne büyüklükte deprem olabilir tartışmasına katılan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, alfabetik olarak illerde görülebilecek deprem büyüklüklerini paylaştı.

"M" harfi ile başlayan illerde beklenen deprem büyüklüklerini paylaşan Ercan, "Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Malatya; M6,7 (artık deprem uzun süre olmaz) Kırklareli;

Bir kullanıcının kendisine Çöşnük Fayını sorması üzerine Ercan, “Yakın sürede, Malatya ya da çevresinde güçlü bir deprem beklemiyorum artık” ifadesini kullandı.