Malatya Çarşısının projesi değişti! Malatya 3 bölgeye ayrıldı

6 Şubat'ta yaşanan depremler büyük bir yıkıma uğrayan Malatya Çarşısı'nın depremden sonra yeniden inşa edilmesi için hazırlanan projenin detayları açıklandı. Proje kapsamında çarşı, 3 bölgeye ayrılacak ve toplam 60 bin metrekarelik alan üzerinde 11 bin 275 bağımsız birim inşa edilecek. İşte değişen Malatya'nın yeni projesi! 

Malatya Çarşısının projesi değişti! Malatya 3 bölgeye ayrıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Malatya milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak,  Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması için yürütülecek çalışmanın projesini paylaştı. 3 Bölgeye ayrılan çarşı projesi 60,76 hektarlık alanı kapsıyor. 

Yapılan paylaşımda; Malatya Çarşı merkezini kapsayan projeye ilişkin 3 bölge yer alıyor. Bölgeler şu şekilde;

1.Bölge olan, Akpınar ile Turgut Temelli Caddeleri arasında olan Yeni ve Söğütlü Camileri kapsayan bölge Battalgazi 1 olarak adlandırılırken, bölgenin kat sayıları 4-5 olarak açıklandı. Bu alan içerisinde toplam 5 bin 262 bağımsız birim yer alacak ve bu birimlerin 668 adedi konut olarak tasarlandı. Konutların 350 adedi 2+1, 318 adedi ise 3+1 olarak projelendirildi.

5 Kat olarak planlandı

2. Bölge 27,3 hektar alanı kapsayan Kışla Caddesinden başlayarak yine Turgut Temellinin üst kavşağına kadar büyük bir alana hitap ediyor. Bu bölge Battalgazi 2 ve 3 olarak adlandırıldı. Yine bölgede kat sayısı 5 olarak planlandı. Aynı bölge içerisinde 4 bin 725 bağımsız birim yapılacak, birimlerin 2 Bin 196’sı konut, 2 bin 529’u ise ticari birim olarak inşa edilecek.

İnönü Caddesinin her iki yanı dönüştürülecek

3. Bölge olan ve Battalgazi 4 olarak adlandırılan alan ise Turgut Temelli’den başlayarak İnönü Caddesini her iki yanını içine alacak şekilde Doğa Cadde Avm’ye kadar 11,5 hektar alanı kapsarken bu alan içerisinde yapılar ortalama 5 kat olarak açıklandı. Toplam bin 288 bağımsız bölümün yer alacağı bölgeye 736 konut ve 552 ticari birim yer alacak.