Malatya Çarşısında Proje Değişecekmiş!
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Çarşı Merkezi'nde yapılan büyük revizyon projelerinin detaylarını paylaştı. İşte detaylar…
Malatya Çarşı Merkezi, uzun süredir süren revizyon çalışmalarının ardından yeniden hayat buluyor. AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, yapılan projelerin detaylarını paylaştı ve tamamlandığında Malatya'ya yakışır, estetik ve güvenli bir çarşı alanı ortaya çıkacağını belirtti.
Babacan, "Revizyonların haricinde şu an ada ada peyzaj çalışması yapılıyor ve şık bir aydınlatma projesi hazırlanıyor. Biraz maliyetli bir aydınlatma sistemi olduğu için Enerji Bakanımız ile görüştük, sağ olsunlar gerekli desteği sağladılar. Her şey bittiğinde çok şık, mimari ve estetik bakımdan çok güzel bir çarşı ortaya çıkmış olacak" dedi.
6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan iller arasında yer alan Malatya’da bir yandan yıkım çalışmaları devam ederken, bir yandan da çarşı merkezinde yerinde inşa çalışmaları devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 2 yıl geçti. Malatya Çarşısı’nda yerinde inşa çalışmaları devam ediyor. Babacan, çarşı merkezinde devam eden çalışmalara dair bilgi verdi. Babacan, Çarşı Merkezi’nde hangi adada, hangi çalışmaların yapılacağını açıkladı. İşte detaylar…
28 ADA (Emeksiz Caddesi, Eski Malet Çevresi): 3 bloktan oluşmaktadır. Mimarisi tamamen revize edilerek 4 tarafı kapalı olan avlu, bir tarafı Bakırcılar yönüne açık hale getirilerek, dış cephe malzeme ve boya seçimleri gözden geçirilerek yenilenmiştir.
700 ADA (Emeksiz Caddesi, Altgeçit Halep Caddesi Girişi ve Çevresi): Bütünleşik 3 bloktan oluşmaktadır. Ana yola bakan cephe yüksek katlı, ara yollara bakan cephe düşük katlı olarak planlanmıştır. Dış cephe malzeme ve boya seçimleri gözden geçirilerek yenilenmiştir.
138 ADA (Halep Caddesi, Kiğılı Camii ile Bakırcılar Çarşısı Çevresi): 1 bloktan oluşmaktadır. 700 Ada ve Kiğılı Camii ile uyumlu olacak şekilde bina formunda zemin kattaki dükkân sayıları arttırılmıştır.
27-129-130 ADA (İnönü Caddesi, Yol ve Kiğılı Camii’nin İçinde Bulunduğu Ada Çevresi): 7 bloktan oluşmaktadır. Kiğılı Camii’ne İnönü Caddesi’nden ulaşım sağlanması amacı ve İtfaiye-Ambulans gibi acil durum araçlarının geçişini sağlamak için bloklar birbirinden ayrı ve arasında yol olacak şekilde planlanmıştır. Kiğılı Camii ile bütünlüğü sağlamak için cephede renk ve doğal taş kaplama işlemi yapılmıştır.
126 ADA (İnönü Caddesi, Eski Otobüs Durakları Çevresi): 3 bloktan oluşmaktadır. Zemin kat alanı büyütülerek dükkân sayısı arttırılmıştır. Binanın konumu İnönü Caddesi’ne bakması sebebiyle cephede renk, kaplama ve form değişikliği yapılmıştır.
130 ADA (Halep Caddesi, Yeni Hamam ve Yeni Camii Çevresi): 4 bloktan oluşmaktadır. 2 tescilli yapı arasında kalan adada binalar tarihi dokuyu sağlamak için daha uygun hale getirilmiştir. Dükkân girişleri çarşı ticaretine uygun olarak değiştirilmiştir.
53 ADA (Buhara Bulvarı, Halfettin Mahallesi Girişi ve Çevresi): 2 büyük bloktan oluşmaktadır. Zemin katta bulunan dükkânların cephe kaplamaları daha kaliteli ve uzun ömürlü olması için beton katmanlı paneller ile tasarım değiştirilmiştir.
46 ADA (Buhara Bulvarı, Akkoza Otel Çevresi): 3 bloktan oluşmaktadır. Cephelere hareket ve bütünlüğü yakalamak için renklerde bazı değişiklikler yapılmıştır.
ŞİRE PAZARI: Avlulu 1 bloktan oluşmaktadır. Zemin katta bulunan mekanik sistem taş kaplama sadece ön yüzde bulunurken, bütünlüğü yakalamak için binanın arka yüzleri ve meydanın içi dahil olmak üzere doğal taş kaplama ile değiştirilmiştir.
KUYUMCULAR ÇARŞISI: 4 bloktan oluşmaktadır. Zemin katta bulunan dükkânların cephe kaplamaları traverten taşlar ile bina renklerinde doğal taşa uygun değişiklik yapılmıştır” ifadelerini kullandı.