Malatya çarşısı seçim malzemesi mi olacak?

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, yeni yapılacak çarşının temelinde su çıkmasının ardından hiç kimseden ses çıkmadığı dile getirerek, 'Neyi bekliyorsunuz, seçime yakın malzeme mi yapmak istiyorsunuz. Bu halk sizin kişisel ikballeriniz yüzünden bu derdi çekmek mi zorunda ?' dedi.

Malatya çarşısı seçim malzemesi mi olacak?

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da çok sayıda iş yeri yıkıldı ve hasar aldı. Depremlerin ardından yıkılan ve yeri boşalan çarşının yeniden yapılacağı bildirildi. Çarşının hızlı bir şekilde ayağa kalkmasını sağlamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı. Bakan Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla temeli atılan 'Bakırcılar Çarşısı'nın yapılacağı alan kocaman bir gölete dönüştü. Bunun üzerine sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım,” Halk bari Çarşımız olaydı diyor ama bizim beyefendilerden hanımefendilerden ses yok. Neyi bekliyorsunuz, seçime yakın malzeme mi yapmak istiyorsunuz. Bu halk sizin kişisel ikballeriniz yüzünden bu derdi çekmek mi zorunda ?” şeklinde açıklama yaptı.

Bir şehrin can damarı çarşısıdır

Şehrin can damarının çarşı olduğunu belirten Yıldırım, depremlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen bir çivi dahi çakılmadığını söyledi. Yıldırım, “ Bakan geldi, bizim beyefendiler smokinlerini çekti, bol bol poz verdi, temel atıldı; sonrası Malatya tabirince arkası kiraz bahçesi... Yıllardır denize, balık tutmaya hasret olduğumuz Malatya'da artık balık tutacağımız bir yer var. Haydi alın oltaları balığa gidiyoruz. Bir şehrin can damarı çarşısıdır. Depremin üzerinden 8 ay geçmiş hala daha bir çivi çakılmamış. Halk bari Çarşımız olaydı diyor ama bizim beyefendilerden hanımefendilerden ses yok. Neyi bekliyorsunuz, seçime yakın malzeme mi yapmak istiyorsunuz. Bu halk sizin kişisel ikballeriniz yüzünden bu derdi çekmek mi zorunda ?” şeklinde konuştu.