Malatya çamurda boğuluyor!

Şiddetli yağışların etkisi altına giren Malatya'da, cadde ve sokaklar çamur deryasına döndü. Sokakta yürümekte zorlanan vatandaşlar, duruma isyan ederek yetkililerin çözüm bulmasını talep etti.

Malatya çamurda boğuluyor!

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da, deprem sonrası alt yapı ve yollarda ciddi hasar meydana geldi. Kentte depremlerin ardından altyapı çalışmalarına başlanılmazken, bozulan yollar onarılmadı. Bu durum da yağışlı havalarda ulaşımı olumsuz etkiledi. Malatya’da sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış, kent merkezini çamur deryasına çevirdi. Vatandaşlar yürümekte ve trafikte zorluk yaşarken, yolları kaldırımı onarmayan yetkililere isyan etti.

Malatya'da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerden sonra imar ve altyapı çalışmaları hala tamamlanamadı. Yağmur sonrası kent merkezi çamur deryasına dönerken, vatandaşlar isyan noktasına geldi. Deprem yaraları sarılmayı beklerken, yağmur yeni yaralar açtı. Yapımı tamamlanamayan sokaklar ise çamur deryasına dönüşerek, vatandaşların hayatını daha da zorlaştırdı.

Malatya çamurda boğuluyor!

Sokaklardan çamur yuvasına döndü

Malatya'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra imar ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Fakat gecikmesi, kentte birçok sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor.  Yağmurun yağmasıyla birlikte Malatya'nın birçok caddesi ve sokağı, çamur deryasına dönüştü. Depremden sonra zaten zor durumda olan Malatyalılar, çamur sorununun da cabası olduğunu söylüyor. Yetkililerden çözüm bekleyen vatandaşlar, "Asfalt olmayan caddelerde ve yapımı tamamlanmayan sokaklarda çamurdan geçilmiyor. Araçlarımızla ve yaya olarak büyük zorluk çekiyoruz. Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözümünü bekliyoruz" şeklinde konuştular.