Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Yol Hamlesi: Darende Yolu 15 KM Kısalıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Darende ilçesi Uzunhasan Mahallesi'nde yol açma ve genişletme çalışmalarıyla, ilçe merkezine olan mesafeyi 15 kilometre kısaltıyor. Yeni yol, deprem sonrası hasar gören güzergahın yerine daha güvenli bir ulaşım imkanı sunacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Yol Hamlesi: Darende Yolu 15 KM Kısalıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yol çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Darende ilçesi Uzunhasan Mahallesi’nde başlatılan yol açma ve genişletme çalışmaları, tamamlanma aşamasına geldi. 6 Şubat depremleriyle birlikte kullanılamaz hale gelen yol, kayalık yapısı ve heyelan riski nedeniyle tehlike arz ediyordu. Büyükşehir Belediyesi, alternatif bir yol açarak hem bölge sakinlerinin güvenliğini sağladı hem de mahallenin Darende ilçe merkezine ulaşımını 15 kilometre kısaltarak büyük bir kolaylık sundu.

Yapılan çalışmalarla 6 kilometrelik bir güzergahın iyileştirilmesi hedeflenirken, bu mesafenin 4 kilometresi yeni yol açma, 2 kilometresi ise genişletme çalışmaları olarak planlandı. Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yeni yol, hem daha güvenli hem de daha kısa bir güzergah oluşturdu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Uzunhasan Mahallesi Muhtarı Ünal Yiğit de, bu yeni yolun mahalle sakinleri için büyük bir rahatlama sağladığını belirterek, özellikle heyelan riskine karşı endişelerinin sona erdiğini ifade etti.

Yeni yol çalışmaları sayesinde, hem güvenli hem de daha kısa bir ulaşım ağı sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, bölge halkından tam not aldı.