Malatya, bölgenin son sırasında

Malatya, büyükbaş hayvan sayısında birinci sırada yer alırken, küçükbaş hayvan varlığında son sırada yer aldı. Elazığ, Bingöl ve Tunceli, Malatya'yı küçükbaş hayvan varlığında üçe katladı.

Malatya, bölgenin son sırasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı hayvancılık faaliyetleri ile ilgili verileri paylaştı. Açıklanan rakamlara göre; Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir şehri olan Malatya küçükbaş hayvan varlığı sayısında TRB1 Bölgesinde yer alan iller arasında son sırada yer aldı.TÜİK, 2022 yılı hayvancılık ve tarım faaliyetleri ile ilgili verileri paylaştı. TRB1 Bölgesinde Malatya’da büyükbaş hayvan sayısı 174 bin iken küçükbaş hayvan sayısı 369 bin olarak açıklandı. 

Elazığ, Bingöl, Tunceli, Malatya'yı üçe katladı! Malatya, bölgenin son sırasında

Elazığ’da büyükbaş hayvan sayısı 170 bin, küçükbaş hayvan sayısı 924 bin olarak açıklandı. Bingöl’de büyükbaş hayvan sayısı 120 bin, küçükbaş hayvan sayısı 669 bin olarak açıklandı. Tunceli’de ise büyükbaş hayvan sayısı 24 bin, küçükbaş hayvan sayısı 520 bin olarak açıklandı. TRB1 Bölgesinde Malatya büyükbaş hayvan sayısında ilk sırda yer aldı. Ancak küçükbaş hayvan varlığında Malatya son sırada yer aldı. Elazığ küçükbaş hayvan sayısında Malatya’yı 3’e katlarken, Bingöl ve Tunceli Malatya’yı 2’ye katladı.

Elazığ, Bingöl, Tunceli, Malatya'yı üçe katladı! Malatya, bölgenin son sırasında