Malatya bölgenin en iyisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Malatya, bu bölgenin en gelişmiş kentlerinden bir tanesi. İnşallah Malatya'nın bu gelişmişliğini, kalkınmışlığını AK Parti hükümetleriyle başlayan iyi seviyesini daha da ileriye taşıma arzusundayız' dedi.

Malatya bölgenin en iyisi

Bu potansiyeli değerlendireceğiz

Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Dönmez, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'tan brifing aldı. Yerel yönetimlerin önemine dikkati çeken Bakan Dönmez, “Malatya, bu bölgenin en gelişmiş kentlerinden bir tanesi. İnşallah Malatya'nın bu gelişmişliğini, kalkınmışlığını AK Parti hükümetleriyle başlayan iyi seviyesini daha da ileriye taşıma arzusundayız. Yerel yönetimler ve merkezi hükümet, birlikte bu potansiyeli değerlendireceğiz. Yerel yönetimlerin sadece şehrin imar ve çevre açısından değil, enerjiyle, özellikle atıkla alakalı projeleri var" dedi.

Zenginlikleri değerlendirmeliyiz

Bakan Dönmez, Malatya'nın kayısı, meyve merkezi olarak bilindiğini anlatarak, "Malatya'nın, kayısının ötesinde, onun da önüne geçmiş başka güzellikleri var, hem yer altı hem yer üstü. Madencilik açısından da potansiyeli bol bir şehrimiz. Güneş yatırımlarımız, yenilenebilir enerji yatırımlarımız var. Şehri sadece görünen yüzüyle değil, görünmeyen yer altı zenginlikleriyle değerlendirmek durumundayız" dedi. Konuşmanın ardından Başkan Hacı Uğur Polat, Bakan Dönmez'e Malatya kayısısı ve çeşitli hediyeler verdi.