Malatya bir tarihi eserini daha kaybediyor! 'Söğütlü Cami yıkılıyor'

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da bir yandan kent merkezinin inşası için çalışmalar sürdürülürken bir yandan da depremde hasar alan yapıların yıkımı sürüyor. Malatya eski Valisi Hulusi Şahin tarafından kolonunda burkulma olduğu açıklanan Söğütlü Cami yakın tarihte yıkılacağı için caminin altında iş yeri bulunan esnaf dükkanlarını boşaltıyor.

Malatya bir tarihi eserini daha kaybediyor! 'Söğütlü Cami yıkılıyor'

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da çarşı projesinde çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda belirlenen alan içerisinde hasarlı yapıların yıkımları devam ediyor. Malatya'nın simge mekanlarından olan Söğütlü Cami'nin, yeniden yapılmak üzere yıkılacağı öğrenildi.  Cami altında iş yerleri bulunan esnaf, yıkım için dükkanlarını boşaltmaya başladı. Cami yıkıldıktan sonra Yeni Cami’nin de restorasyon sponsorluğunu üstlenen Malatyalı Hayırsever İş Adamı Bayram Kızılaslan tarafından yeniden yaptırılması bekleniyor.

Söğütlü Cami yıkıma hazırlanıyor

Yeniden yapılmasını bekliyoruz

Cami altında iş yerleri bulunan esnaf, "Ben yıllardır burada esnaflık yapmaktayım.  Ömrümüz bu caminin çevresinde geçti. Şimdi yıkılacak, bizde dükkanları boşaltıyoruz. Buradan ayrılmak bize zor geliyor. Kolay değil, bütün anılarımız burada. Madem yıkacaklar biran önce aynı yerde aynı şekilde yapılmasını istiyoruz. Bakın depremin üzerinden aylar geçti. Hala çarşıda bir değişim yok. Her taraf çamur bataklık. Biz ne yapalım. Bu şekilde olmaz. Esnafa yardımcı olunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Söğütlü Cami yıkıma hazırlanıyorSöğütlü Cami yıkıma hazırlanıyorSöğütlü Cami yıkıma hazırlanıyorSöğütlü Cami yıkıma hazırlanıyorSöğütlü Cami yıkıma hazırlanıyor