Malatya Bir Buçuk Yıldır Aynı Çukurda! Malatyalılar Evine Giremiyor...!

Malatya'daki CHP'li 5 belediye başkanı, Doğanşehir'de bir araya gelerek Malatya'daki deprem sonrası yaşanan gelişmeleri ve eksiklikleri sert bir şekilde eleştirdi.

Malatya Bir Buçuk Yıldır Aynı Çukurda! Malatyalılar Evine Giremiyor...!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren ve Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer basın mensuplarıyla Doğanşehir’de bir araya gelerek deprem sonrası yaşanan gelişmeleri ve eksiklikleri eleştirdi. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya'nın 6 Şubat depremleri sonrası bir buçuk yıldır ayağa kaldırılamamasına tepki göstererek, ‘Malatya'yı bir yılda ayağa kaldırırız’ diyenlerin hala kimsenin evine giremediğini ve kira yardımlarının da kesildiğini söyledi. 

Malatya Bir Buçuk Yıldır Aynı Çukura Yuvarlanıyor!

Başkan Cömertoğlu, Malatya’ya büyük umutlarla gelenlerin bir şeyler yapmadığının altını çizdi. Cömertoğlu, “Malatya deprem felaketiyle büyük bir çukura doğru yuvarlandı ve bir buçuk yıl üzerinden geçmesine rağmen hala aynı şeyleri konuşuyoruz. Duyarlı ve nitelikli insanımızı göç vermeye seyirci olmaya devam ediyoruz. Özellikle eli iş tutan köşede duran insanımızın işletmelerinde olmadığını tabelaların değiştiğini sadece binaların değil kültürel noktaların demografinin değiştiğini görüyoruz. Burada her birimizde sorumluluk var ama asıl sorumluluk iktidarın kendisinindir. İktidarın bugüne kadar her fırsatta biz 3 ayda yaparız, bir yılda yaparız Malatya’yı ayağa kaldırırız diyenlerin bir buçuk yıl geçmesine rağmen kira yardımlarının da kesilip kimsenin evine göçemediği bir Malatya’da yaşıyoruz. Niye göçtün, toprağına, kültürüne sahip çık dediğimizde nasıl sahip çıkacağını bize sorduğunda bizim sahip çıkmak istediğimiz gibi desek de ikna edemediğimiz büyük bir Malatyalılar topluluğu var.” dedi. 

Kamu hakkının en büyük kul hakkı

Malatya Bir Buçuk Yıldır Aynı Çukura Yuvarlanıyor!

Depremin bazıları için fırsat olduğunu ve iktidarın da bu fırsatlardan yararlandığını savunan Cömertoğlu, “Krizi yaratanlar fırsatları kendileri kullanıyorlar.  Deprem bazıları için bir fırsat oldu. İktidar da bu fırsatlardan nemalanan oldu. Yıkımların bile derli toplu yapılamadığı hala her sokakta bir yapının yıkılmayı beklediği özellikle yıkım faaliyetinin seçim bahanesiyle ertelenmiş ve hala birçoğuna başlanılamamış olması bir şehirdeyiz. Rezerv alanları nasıl bir garabetle hiçbir bilgi verilmeden il müdürleri de dahil sorduğumuzda çalışma var deyip geçiştirildiği bir ilde yaşıyoruz. Milletin bize emaneti olan bir kurum olarak bakıyoruz. Kul haklarına saygılıyız. Bize devredilenin bir kul hakka olduğuna inanıyoruz. Kamu hakkının en büyük kul hakkı olduğuna inanıyoruz. Hizmetkar olmaya devam edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.” diye konuştu.