Malatya Adliye Sarayında kritik gelişme! 750 Milyon TL'lik yatırım onaylandı

Malatya'da adalet hizmetlerini daha etkin ve modern bir altyapıyla sunmak amacıyla başlatılan yeni Adliye Sarayı projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bir adım daha ilerledi. 2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında yer alan proje için 750 milyon TL'lik ödenek ayrıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile duyurulan kararla, Malatya'da adalet hizmetlerinin daha geniş ve modern bir çerçevede sunulmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Malatya Adliye Sarayında kritik gelişme! 750 Milyon TL'lik yatırım onaylandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

86 bin metrekare

Yeni Adliye Sarayı'nın toplam inşaat alanı 86 bin 633 metrekare olacak ve proje, 2026 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. İnşaatın başlaması için Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihale, Yeşiltepe'de bulunan eski askeri hastane alanına yapılacak olan Malatya Adalet Binası'nın inşaatına olanak sağladı.

Malatya Adliye Sarayında kritik gelişme! 750 Milyon TL'lik Yatırım Onaylandı

Tek çatıda olacak

Malatya'da Asrın Felaketi olarak bilinen depremler sonrasın 6 ayrı binada yürütülen adalet hizmetleri, Yeni Adliye Sarayı Projesi ile tek bir çatı altında toplanacak. Mevcut durumda, Cumhuriyet Başsavcılığı, İcra Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İdare Mahkemeleri, Ceza Mahkemeleri ve Hukuk Mahkemeleri farklı binalarda hizmet verirken Yeni Adliye Sarayı'nın tamamlanmasıyla birlikte, bu birimlerin daha modern ve işlevsel bir ortamda hizmet sunması hedefleniyor.