Malatya 28. Sırada

Sanayinin liderleri açıklandı, sanayi kapasite raporları ile TOBB Sanayi Veri Tabanı bilgileriyle oluşturulan Sanayinin Liderleri araştırmasında Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden olan Malatya 28'incı sırada yer aldı. Buna göre Malatya TOBB Sanayi Veri tabanına kayıtlı 3 bin 926 ürün için üretim kapasitesine göre ilk 3'e en fazla giren iller sıralamasında 76 ürün ile 28'incı sırada yer aldı.

Malatya 28. Sırada

Malatya bölgede ilk sırada

Sanayi kapasite raporları ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Veri tabanı bilgileriyle oluşturulan ‘Sanayinin Liderleri’ açıklandı. Buna göre Malatya, TOBB Sanayi Veri tabanına kayıtlı 3 bin 926 ürün için üretim kapasitesine göre ilk 3’e en fazla giren iller sıralamasında 76 ürün ile 10. sırada yer aldı. Malatya’nın üretim performansına göre, 23 birincilik, 30 ikincilik, 23 üçüncülükle toplam 76 ürün ile Türkiye genelinde 28’inci, bölgede ise birinci sırada yer aldı. 

4 bin farklı ürün kapasitesine göre oluşturuldu

TOBB’a bağlı Odalar tarafından hazırlanan ve TOBB tarafından onaylanan sanayi kapasite raporlarının bir araya gelmesi ile oluşan, içerisinde 90 bin üreticinin makine parkı, üretim, ham madde ve iletişim bilgilerinin yer aldığı TOBB Sanayi Veri tabanına kayıtlı verilerden derlenen Program, yaklaşık 4 bin farklı ürün için üretim kapasitesine göre oluşturuldu. Sanayinin Liderleri Programı içerisinde; sektörel bazda birinci, ikinci ve üçüncü iller ile bir önceki yıla kıyasla sektörel bazda üretim kapasitesi değişim oranları belirlendi. Yaklaşık 4 bin farklı ürün için üretim kapasitesine göre oluşturulan Programa göre, 2021’de 4 bin üründen 2 bin 463'ünde, yani yüzde 62'sinde üretim kapasitesi arttı.