Mahalleli trafik lambası istiyor

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Gedik Mahallesi sakinleri, mahallenin girişinde Esenlik Market ve benzin istasyonun bulunduğu caddede trafik sinyalizasyon sistemin olmadığından araçların hızlı gittiğini bu durumun kazalara davetiye çıkardığını söylediler. Mahalle sakinleri yetkililerden, caddeye trafik sinyalizasyon sisteminin kurulması talebinde bulundular.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Mahalleli trafik lambası istiyor

Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesine giriş kısmında yer alan Esenlik Market ve benzin istasyonu bulunan ve araçların sürekli olarak geçiş yaptığı ana caddeye, mahalleli sinyalizasyon yapılmasını istiyor.

Vatandaş karşıya geçmek için canını hiçe sayıyor

Marketin karşısından alış verişe gitmek isteyen mahalle sakinleri yoğun trafikte karşıya geçme mücadelesi veriyor. Çırmıktı ve Gündüzbey mahallelerinde bulunan kır bahçeleri, mesire alanlarına giden araçlardan dolayı araç trafiği yoğun bir şekilde devam ederken, vatandaş karşıya geçmek için canını hiçe sayıyor. Dakikalarca bekleseler bile araç sürücüleri karşıya geçmek isteyen vatandaşlara yol vermiyorlar. Mahalle sakinleri, kendilerine, çocuklarına bir şey olacak diye endişe duyuyor.  Caddenin hemen karşısında bulunan Taylan Sokakta oturan Yıldız Ozan, "Ben Yeşilyurt Gedik Mahallesi sakinlerdenim. Evlerimizin karşısında esenlik market var çift şeritli yol karşıya geçebilmek için yarım saat son sürat arabaların geçmesini bekliyoruz. Kaldı ki, karşıya çocukları yollayamıyoruz. Yoğun araç trafiği nedeniyle karşıya geçemiyoruz ve hayatlarımız tehlike içerisinde. Bu nedenle bu bölgeye bir ışık sistemi kurulmalı" dedi. 

Mahallemiz sahipsiz

Mahallenin sahipsiz olduğunu dile getiren Ozan, "Ayrıca mahallemiz öyle sahipsiz ki, bu bölgede çocukların oynayacağı bir park alanı yok. Çocuk oyun parkları kilometrelerce uzakta. Çocuklar oralara nasıl gitsin. Bu konuyu sürekli olarak dile getirdim ama bir türlü sesimizi kimseye duyuramadım. Bu sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulunuyorum, lütfen acilen bu sorunlarımıza bir çözüm bulunsun" diye konuştu.