Mahalleli sokak lambası istiyor

Çavuşoğlu Mahallesi Gön Sokakta ikamet eden vatandaşlar, mahallede sokak lambası olmadığı için akşamları dışarıya çıkamadıklarını belirterek, sokak lambası talebinde bulundular.

Mahalleli sokak lambası istiyor

Mahallenin, çevre yolu altında kalması nedeniyle bu tür hizmetlerden her zaman yoksun olduğunu öne süren sakinleri, "Bir Fahri Kayahan bölgesi ile buraları bir kıyaslayın. Fahri Kayahan'da ışıksız bir mahalle görebilir misiniz? Defalarca talep etmemize rağmen buraya bir ışıklandırma yapılmadı" diye konuştular. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi Gön Sokakta ikamet eden vatandaşlar, sokaklarına ışıklandırma talep etti. Önceden çıkmaz sokak olan ve geçtiğimiz yıllarda imara açılan sokakta ışıklandırma olmadığından alkol kullananların mekanı haline gelmiş durumda. Sokak içerisinde oturan mahalle sakinleri bu durumdan dolayı tedirgin.

Fahri Kayahan'da ışıksız bir mahalle görebilir misiniz?

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan mahalle sakinleri, Çavuşoğlu Mahallesinin, çevre yolu altında kalması nedeniyle bu tür hizmetlerden her zaman yoksun olduğunu ileri sürerek,  "Yıllardır, bu mahallede ikamet etmekteyim. Çocukluğum ve gençliğim bu mahallede geçti. Mahallemde yaşadığım süre içerisinde sadece kaldırım hizmeti geldiğini gördük. Çevre yolu altında kalması nedeniyle bu tür mahalleler her zaman hizmetten yoksun. Bir Fahri Kayahan bölgesine bakın yaşam şartları ile buraları bir kıyaslayın. Fahri Kayahan'da ışıksız bir mahalle görebilir misiniz? Defalarca talep etmemize rağmen buraya bir ışıklandırma yapılamadı. Sokağı karanlık gören karanlık yere siniyor alkollerini alıyor, pisliklerini oraya bırakıp gidiyor. Çevrede evlerin olmasına rağmen çevreyi umursamayan bu kişiler idrarlarını da yapmaktan çekinmiyorlar. Bu sorun hepimizin sorunu, sorunu düzeltmek en çok Yeşilyurt Belediyesine ait. Çünkü bu ilçe sınırlarındayız ve hizmetten yoksunuz" diye konuştular. Mahalle Muhtarı Murteza Ede ise; "Mahallemiz içerisinde yer alan bu sokak gerçekten sıkıntılı. Önceden çıkmaz sokak olan bu yer imara açıldı ve ağı sokaklar ile birleştirildi. Yaklaşık sanırım 3 yıl kadar önce o günden bugüne burada bu tür sıkıntılar devam ediyor. Yetkililerden bu sokak için ışık talep ediyoruz" şeklinde konuştu.