Mahalleli hala karanlıkta

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi Gön Sokakta ikamet eden vatandaşlar, mahallede sokak lambası olmadığı için akşamları dışarıya çıkamadıklarını belirterek, sokak lambası talebinde bulundular.

Mahalleli hala karanlıkta

2020 Ağustos ayında yine gazetemizde yer verdiğimiz Çavuşoğlu Mahallesi Gön Sokak ışıksız haberinin ardından değişen hiçbir şey olmazken, sokak sakinleri mahallenin üvey evlat muamelesi gördüğünü savunarak, yaklaşık bir yıldır defalarca talep etmelerine rağmen buraya bir ışıklandırma yapılmadığını dile getirdiler. 

Aradan bir yıl geçti

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan mahalle sakinleri, mahallenin çevre yolu altında kalması nedeniyle bu tür hizmetlerden her zaman yoksun olduğunu öne sürerek, "Bir Fahri Kayahan bölgesi ile buraları bir kıyaslayın. Fahri Kayahan'da ışıksız bir mahalle görebilir misiniz? Defalarca talep etmemize rağmen buraya bir ışıklandırma yapılmadı. Aradan bakın neredeyse bir yıl geçti. O günden bu güne bir çivi çakılmadı. Sokak ışıklandırması yapmak bu kadar zor mu? İkinci bir konuda bu sokağın orta kısmı dört yol ağzı. Bazen burada araçlarının tekerlerini kaydıran patinaj yaptıran kişiler var. Aşağıdan yukarıdan süratle geliyorlar. Çocuklarımız bazen sokakta oyun oynuyor. Hayatlarından endişe duyuyoruz. Buraya acilen göbek ve acilen ışıklandırma yapılmalı. Işıklandırma olmadığı için alkol alan vatandaş sokağa giriyor, karanlık yerde sote bir yer diyerek içiyor. Çevreye tedirginlik veriyorlar" diye konuştular.    

Hizmetlerden yoksunuz 

Çavuşoğlu Mahallesinin, çevre yolu altında kalması nedeniyle bu tür hizmetlerden her zaman yoksun olduğunu ileri süren mahalle sakinleri, "Yıllardır, bu mahallede ikamet etmekteyim. Çocukluğum ve gençliğim bu mahallede geçti. Mahallemde yaşadığım süre içerisinde sadece kaldırım hizmeti geldiğini gördük. Çevre yolu altında kalması nedeniyle bu tür mahalleler her zaman hizmetten yoksun. Bir Fahri Kayahan bölgesine bakın yaşam şartları ile buraları bir kıyaslayın. Fahri Kayahan'da ışıksız bir mahalle görebilir misiniz? Defalarca talep etmemize rağmen buraya bir ışıklandırma yapılamadı. Sokağı karanlık gören karanlık yere siniyor alkollerini alıyor, pisliklerini oraya bırakıp gidiyor. Çevrede evlerin olmasına rağmen çevreyi umursamayan bu kişiler idrarlarını da yapmaktan çekinmiyorlar. Bu sorun hepimizin sorunu, sorunu düzeltmek en çok Yeşilyurt Belediyesine ait. Çünkü bu ilçe sınırlarındayız ve hizmetten yoksunuz" diye konuştular. Mahalle Muhtarı Murteza Ede ise; "Mahallemiz içerisinde yer alan bu sokak gerçekten sıkıntılı. Önceden çıkmaz sokak olan bu yer imara açıldı ve ağı sokaklar ile birleştirildi. Yaklaşık sanırım 3 yıl kadar önce o günden bugüne burada bu tür sıkıntılar devam ediyor. Yetkililerden bu sokak için ışık talep ediyoruz" şeklinde konuştular.