Mağduriyet giderilecek

Ak Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, zirai don nedeniyle kayısı bahçeleri zarar gören ve sigorta yaptırmamış üreticilere destek verilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Kahtalı, üreticilerin bir nebze de olsa mağduriyetlerinin giderilmesi için hasar tespitinin Cumhurbaşkanına sunulacağını ve destek talep edileceğini belirtti.

Mağduriyet giderilecek

Ak Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı, beraberindeki partililerle gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan milletvekili Kahtalı, Malatya’da geçen ay etkili olan zirai don nedeniyle kayısı bahçeleri zarar gören üreticilere mutlaka destek verileceğini ifade etti. Kahtalı, hem tarım hem de sanayi şehri olan Malatya’nın, Arslantepe’nin UNESCO listesine girmesi ile birlikte turizm açısında da önemli bir şehir haline geleceğini vurguladı.

9 ayda 320 milyon dolarlık kayısı ihracatı

Milletvekili Kahtalı, Net Haber Gazetesinin,16 yıldır özgür gür sesi objektifliğiyle doğru haberleri kamuoyuyla paylaşıp, Malatya’ya hizmet ettiğini belirtti. Kayısı ihracat rakamlarıyla ilgili konuşan Kahtalı, “Malatya’nın 9 aydaki kayısı ihracatı 320 milyon doların üzerine çıktı, önümüzdeki yıllarda daha da artarak, devam edecek. İki tane lisanslı soğuk hava olması, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kayısıda alım yapması üreticinin elini rahatlattı. Birkaç ihracatçının dudakları arasından çıktı ve devletimiz, tarım bakanlığı olarak ürünün sahibi olduğunu ortaya koymuş olduk. Şuanda çiftçimiz, fiyatlardan gayet memnun para kazanacak duruma geldi. Daha da iyi olmalı, ürün daha çok desteklenerek, mamul haline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

Cumhurbaşkanımıza sunacağız

Geçtiğimiz Nisan ayında Malatya’da etkili olan ve kayısı bahçelerine büyük oranda zarar veren don hadisesi ile ilgili konuşan Kahtalı, “Bu yıl yağışlar gayet güzel, Cenap-ı Allah bolca nasip etti. Ama bununla birlikte bir zirai don olayı yaşadık. Bazı bölgelerde mahsul hiç olmayacak şekilde etkilendi. İnşallah oradaki çiftçilerimizin yaralarını bir nebzede olsa sarabilmek için bakanlık olarak çalışma yapıyoruz. Çalışma bittikten sonra inşallah destekleri kendilerine kavuşturmuş olacağız. TARSİM olarak sigorta primlerinin çok büyük bir kısmını biz karşılıyoruz. Çiftçimize yansıtmıyoruz. Onun haricinde sigorta yatırmamış olan vatandaşlarımızın da masraflarını karşılayabilecek destekleri sağlamış olacağız. Tarım İl Müdürlüğü hasar tespit çalışmaları yapıyorlar. Bitirmek üzereler, bittikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız ve sigorta yaptırmamış olanlara, destekleme mutlaka olacak” şeklinde konuştu.