Lokmamızda faiz istemiyoruz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, bugün toplanacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun, var olan kötü ekonomik gidişatın göz önüne alınarak üreticinin ve esnafın daha fazla faiz yüküne muhatap olmadan karar vermesini istedi. Kalan, 'Çoluk çocuğumuza yedireceğimiz helal bir lokmada faizin olmasını istemiyoruz' dedi.

Lokmamızda faiz istemiyoruz

ESNAFIN SIRTINDAKI FAIZ YÜKÜ KALDIRILMALI

Ekonomistler, bugünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizinin sabit bırakılacağını tahmin ederken, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ise, gerçekleştirilecek PPK toplantısında üreticinin ve esnafın daha fazla faiz yüküne muhatap olmadan karar verilmesinin gerekli olduğunu ifade etti. Kalan, “PPK’nın üretici ve esnafın iflas ve konkordato açıklayan firmalardan dolayı dolaylıda olsa etkilenmesi ve de sırtındaki faiz yükünün kaldırılması yönünde karar alması en büyük temennimizdir” dedi.

HELAL BİR LOKMADA FAİZ OLMASIN

Başkan Hüseyin Kalan, “Çoluk çocuğumuza yedireceğimiz helal bir lokmada faizin olmasını istemiyoruz. Faizin ne bizden alınmasını nede bize verilmesini talep ediyoruz. Helal lokmanın peşinde ve onu kazanma gayretindeyiz .Üretim yapan ihracat yapan ve istihdamda bulunan işletmeler olarak diyoruz ki gelecek nesillerin ahlaklı erdemli vatansever ve saygıdeğer bireyler olmasının yolunun helal lokmadan geçtiğine inanıyor ve bu faiz bataklığının kurutulacağı günlerin özlemini çektiğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.