Küspe fiyatlarına tepki

Şeker Fabrikası tarafından küspe fiyatlarına yüzde 50 zam yapılmasına tepki gösteren Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, daha önce yıllık enflasyona göre zam yapıldığını belirterek, tekrardan yüzde 50 zam yapılmasının bir haksızlık olduğunu ifade etti.Taneli, Paket küspe fiyatının geçen sene 140 TL olduğunu dile getirerek, 'Bir yıl geçti 160 TL yaptılar. Bunu kabul ettik. Ama bunun üzerine kalkıp yüzde 50 bir zam daha yaptılar ve fiyatı 240 TL oldu. Bu doğru değil' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Küspe fiyatlarına tepki

Şeker Fabrikası tarafından küspe fiyatlarına yüzde 50 zam yapılmasına tepki gösteren Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, daha önce yıllık enflasyona göre zam yapıldığını belirterek, tekrardan yüzde 50 zam yapılmasının bir haksızlık olduğunu ifade etti.Taneli, Paket küspe fiyatının geçen sene 140 TL olduğunu dile getirerek, “Bir yıl geçti 160 TL yaptılar. Bunu kabul ettik. Ama bunun üzerine kalkıp yüzde 50 bir zam daha yaptılar ve fiyatı 240 TL oldu. Bu doğru değil" dedi.
Tekrardan yüzde 50 zam yapılması bir haksızlıktır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Paket küspe geçen sene 140 TL’ydi. Şeker Fabrikası tarafından küspe fiyatlarına yüzde 50 zam yapılması ve yetiştiricilerin tepkisine neden oldu. Malatya Şeker Fabrikası önünde eylem gerçekleştiren birlik üyeleri ve yetiştiriciler, yapılan zam oranının geri çekilmesini talep etti.  
Üreticilere büyük bir darbe vuruldu
Fabrika önünde yetiştiriciler ve birlik üyeleri adına bir açıklama yapan Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, yapılan zammın üreticilere büyük bir darbe vuracağını söyledi. Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğünün sanki dün olağan dışı bir şey olmuş gibi küspe fiyatlarına yüzde 50 zam yaptığını ifade eden Taneli, “Yapılan bu zam doğru değildir, insani ve vicdani değildir. Zaten hayvancılık can çekişiyor. Bu  zam da çiftçilerimize büyük bir darbe vurmuştur. Sabahtan beri telefonlarım  çalıyor. İnsanlar bu zammın ne olduğunu soruyor. Biz bu durumu gerekli yerlerle paylaştık. Biz böyle bir zammı kabul etmiyoruz. Bunun kimseye faydası yok. Bizim temennimiz bu zammı geri çekmeleri. Biz bu konuda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Gerekirse cumhurbaşkanımıza kadar çıkacağız" diye konuştu.
Zam yem satanların iştahını da kabartacak
Haksız yere yapılan zam üreticilerin belini büktüğünü vurgulayan Taneli, bu zammın sadece küspeyle kalmayacağını  yem satanların iştahını kabartacağını belirtti. Taneli, “Diğer yemlerde zamlanacak. Şu anda enflasyon yüzde 10’nun altına düşmüş ama yüzde elli zam yapıyorlar. Zaten yıllık enflasyona göre bir zam konulmuştu. Tekrardan yüzde 50 zam yapılması bir haksızlıktır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Paket küspe geçen sene 140 TL’ydi. Bir yıl geçti 160 TL yaptılar. Bunu kabul ettik. Ama bunun üzerine kalkıp yüzde 50 bir zam daha yaptılar ve fiyatı 240 TL oldu. Bu doğru değil. Bu üreticiye yapılan haksızlıktır. Biz bunu asla kabul edemeyiz etmeyeceğiz. Şuanda zam diğer firmaları etkileyecek yem fabrikaları da zam yapacak. Biz Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğüne diyoruz ki bunun ne devlete bir faydası var. Nede üreticiye faydası vardır. Bunu kesinlikle kimse kabul edemez. İnşallah bu zammı geri çekerler. Bu zammın kabul edilecek bir tarafı yoktur” şeklinde konuştu.